AMANIDA DE CARPACCIO DE PINYA, TONYINA I NOUS


AMANIDA DE CARPACCIO DE PINYA, TONYINA I NOUS


Una amanida contundent, però molt equilibrada al paladar.

INGREDIENTS:

  •         Pinya natural
  •         Sucre
  •         Enciams
  •         Tonyina de llauna
  •         Nous pelades
  •         Maionesa
  •         Quetxup
  •         Mostassa a “l’ancienne

ELABORACIO:

Comenceu preparant un carpaccio de pinya.
Peleu la pinya i un cop neta talleu-la a llesques el més primes possible (millor si ho podeu fer amb una màquina de tallar embotits o una mandolina). En un bol prou fondo hi alterneu una llesca de pinya i una mica de sucre i així successivament fins tenir tota la pinya tallada. Enfilmeu-ho i deixeu-ho 12 hores a la nevera.
Piqueu una mica les nous, reservant-ne algunes de senceres per la decoració. 
Prepareu una salsa rosa barrejant la  maionesa, el quetxup i la mostassa, segons el vostre gust.
Per muntar el plat feu una base d’enciams, al damunt esmicoleu-hi una mica de tonyina i nous picades, al damunt una bona cullerada de salsa rosa i  al voltant poseu-hi uns talls de carpaccio de pinya. Doneu el toc final posant mitja nou al damunt.

RECOMANACIONS:

Podeu potenciar una mica més la salsa amb unes gotetes de tabasc.
La proporció de salses per a fer la salsa rosa, varia segons les vostres preferències, però una bona proporció és, per cada tres cullerades soperes de maionesa, una de quetxup i una cullerada de postres de mostassa.
El carpaccio de pinya es guarda be un cop fet i el podeu fer servir per més plats d’amanides i de postres.





Comentaris

Les més populars