AMANIDA DE CARPACCIO DE PINYA, TONYINA I NOUS
AMANIDA DE CARPACCIO DE PINYA, TONYINA I NOUS
Una amanida contundent, però molt equilibrada al
paladar.
INGREDIENTS:
- Pinya natural
- Sucre
- Enciams
- Tonyina de llauna
- Nous pelades
- Maionesa
- Quetxup
- Mostassa a “l’ancienne”
ELABORACIO:
Comenceu preparant un carpaccio de pinya.
Peleu la pinya i un cop neta talleu-la a llesques
el més primes possible (millor si ho podeu fer amb una màquina de tallar
embotits o una mandolina). En un bol prou fondo hi alterneu una llesca de pinya
i una mica de sucre i així successivament fins tenir tota la pinya tallada. Enfilmeu-ho
i deixeu-ho 12 hores a la nevera.
Piqueu una mica les nous, reservant-ne algunes de
senceres per la decoració.
Prepareu una salsa rosa barrejant la maionesa, el quetxup i la mostassa, segons el
vostre gust.
Per muntar el plat feu una base d’enciams, al
damunt esmicoleu-hi una mica de tonyina i nous picades, al damunt una bona
cullerada de salsa rosa i al voltant
poseu-hi uns talls de carpaccio de pinya. Doneu el toc final posant mitja nou
al damunt.
RECOMANACIONS:
Podeu potenciar una mica més la salsa amb unes
gotetes de tabasc.
La proporció de salses per a fer la salsa rosa,
varia segons les vostres preferències, però una bona proporció és, per cada
tres cullerades soperes de maionesa, una de quetxup i una cullerada de postres
de mostassa.
El carpaccio de pinya es guarda be un cop fet i el
podeu fer servir per més plats d’amanides i de postres.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada