RAP AMB ESPÀRRECS BLANCS I PANSES
RAP AMB ESPÀRRECS BLANCS I PANSES
Poques vegades fem servir els espàrrecs blancs com
a ingredient de plats calents, i val la pena l‘experiència.
INGREDIENTS:
- 1 cua de rap mitjana
- 2 dotzenes de cloïsses
- 2 cullerades de panses de corint sense pinyol
- 1 llauna gran d’espàrrecs blancs
- 1 got de vi blanc sec
- 2 cullerades de farina
- 1 ceba gran
- 3 grans d’all
- ½ litre de llet
- Julivert picat petit
- Sal i pebre blanc
ELABORACIÓ:
Si és possible, poseu les panses en remull amb el
vi blanc el dia d’abans. Obriu el pot
d’espàrrecs i talleu-los en trossos de 2 o 3 dits de llargària. Reserveu el suc dels espàrrecs. Peleu i
talleu el més petit possible, la ceba i els alls, fregiu-ho amb un bon raig
d’oli i tapat, a foc lent, fins que sigui transparent. Incorporeu-hi la farina i remeneu fins que
quedi una massa uniforme. Afegiu-hi
l’aigua dels espàrrecs, el vi amb les panses i la llet. Remeneu fins tenir una salsa uniforme i sense
grumolls. Rectifiqueu de sal i
pebre. Poseu el julivert i aneu-ho coent
fins obtenir una textura de crema. Poseu
a la cassola el peix, prèviament salpebrat.
Coeu-lo un parell de minuts i incorporeu-hi les cloïsses. Tapeu-ho i coeu-ho fins que les cloïsses
estiguin obertes, i el peix cuit. Un cop
el plat acabat, afegiu-hi els talls d’espàrrecs, i ja ho podeu servir.
RECOMANACIONS:
Podeu acompanyar el plat amb un ou dur. Evidentment aquesta salsa també la podeu fer
servir per cuinar altres peixos com el lluç.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada