RAP AMB ESPÀRRECS BLANCS I PANSES


RAP AMB ESPÀRRECS BLANCS I PANSES



Poques vegades fem servir els espàrrecs blancs com a ingredient de plats calents, i val la pena l‘experiència.

INGREDIENTS:

  •   1 cua de rap mitjana
  •   2 dotzenes de cloïsses
  •   2 cullerades de panses de corint sense pinyol
  •   1 llauna gran d’espàrrecs blancs
  •   1 got de vi blanc sec
  •   2 cullerades de farina
  •   1 ceba gran
  •   3 grans d’all
  •   ½ litre de llet
  •   Julivert picat petit
  •   Sal i pebre blanc

ELABORACIÓ:

Si és possible, poseu les panses en remull amb el vi blanc el dia d’abans.  Obriu el pot d’espàrrecs i talleu-los en trossos de 2 o 3 dits de llargària.  Reserveu el suc dels espàrrecs. Peleu i talleu el més petit possible, la ceba i els alls, fregiu-ho amb un bon raig d’oli i tapat, a foc lent, fins que sigui transparent.  Incorporeu-hi la farina i remeneu fins que quedi una massa uniforme.  Afegiu-hi l’aigua dels espàrrecs, el vi amb les panses i la llet.  Remeneu fins tenir una salsa uniforme i sense grumolls.  Rectifiqueu de sal i pebre.  Poseu el julivert i aneu-ho coent fins obtenir una textura de crema.  Poseu a la cassola el peix, prèviament salpebrat.  Coeu-lo un parell de minuts i incorporeu-hi les cloïsses.  Tapeu-ho i coeu-ho fins que les cloïsses estiguin obertes, i el peix cuit.  Un cop el plat acabat, afegiu-hi els talls d’espàrrecs, i ja ho podeu servir.

RECOMANACIONS:

Podeu acompanyar el plat amb un ou dur.  Evidentment aquesta salsa també la podeu fer servir per cuinar altres peixos com el lluç.

Comentaris

Les més populars