SOPA DE LLENTIES AMB CANSALADA I PERA


SOPA DE LLENTIES AMB CANSALADA I PERA


Malgrat estar a les acaballes de la primavera, les darreres tempestes de tarda han refrescat l’ambient i aquest és un plat que segur triomfarà  per la seva original i deliciosa combinació de sabors.  
Basada en una idea original de la cuinera Carme Ruscalleda.

INGREDIENTS:

  •   300 gr. de llenties pardines
  •   200 gr. de ceba
  •   200 gr. de patata
  •   100 gr. d’oli d’oliva
  •   5 litres d’aigua
  •   200 gr. de cansalada
  •   400 gr. de pera
  •   Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Per fer la sopa, poseu l’oli i la ceba tallada petita en una olla.  Coeu la ceba tapada a foc lent uns 10 minuts.  Un cop estigui cuita, afegiu-hi les llenties, la patata i l’aigua i deixeu-ho coure uns 40 minuts.  Aparteu l’olla del foc.  Tritureu- ho molt fi, passeu-ho per un colador xinès, ajusteu-ho de sal i pebre i reserveu-ho.
En una paella sense gens d’oli, salteu la cansalada tallada a daus molt petits fins que quedi rosseta.  Apart, peleu la pera i talleu-la a daus petits.  Salteu-los en una paella amb un fil d’oli i salpebrats durant un minut.  Serviu la sopa de llenties ben calenta i repartiu per sobre els daus de cansalada i de pera.

RECOMANACIONS:

Podeu substituir la pera per altra fruita com la poma.  També queda bé posar a la sopa unes fulles de sajolida. 

Comentaris

Les més populars