SOPA DE LLENTIES AMB CANSALADA I PERA
SOPA DE LLENTIES AMB CANSALADA I PERA
Malgrat estar a les acaballes de la primavera, les
darreres tempestes de tarda han refrescat l’ambient i aquest és un plat que
segur triomfarà per la seva original i
deliciosa combinació de sabors.
Basada en una idea original de la cuinera Carme
Ruscalleda.
INGREDIENTS:
- 300 gr. de llenties pardines
- 200 gr. de ceba
- 200 gr. de patata
- 100 gr. d’oli d’oliva
- 5 litres d’aigua
- 200 gr. de cansalada
- 400 gr. de pera
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Per fer la sopa, poseu l’oli i la ceba tallada
petita en una olla. Coeu la ceba tapada
a foc lent uns 10 minuts. Un cop estigui
cuita, afegiu-hi les llenties, la patata i l’aigua i deixeu-ho coure uns 40
minuts. Aparteu l’olla del foc. Tritureu- ho molt fi, passeu-ho per un colador
xinès, ajusteu-ho de sal i pebre i reserveu-ho.
En una paella sense gens d’oli, salteu la cansalada
tallada a daus molt petits fins que quedi rosseta. Apart, peleu la pera i talleu-la a daus
petits. Salteu-los en una paella amb un
fil d’oli i salpebrats durant un minut.
Serviu la sopa de llenties ben calenta i repartiu per sobre els daus de
cansalada i de pera.
RECOMANACIONS:
Podeu substituir la pera per altra fruita com la
poma. També queda bé posar a la sopa
unes fulles de sajolida.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada