ESPATLLA DE CABRIT AMB MEL I SAFRÀ
ESPATLLA DE CABRIT AMB MEL I SAFRÀ
Una
recepta fàcil, per omplir de festa la nostra taula. El resultat d’aquesta
recepta és espectacular, Un cabrit tendre i sucós amb una salsa original i molt
gustosa.
INGREDIENTS:
ü 2
espatlles o cuixes de cabrit
ü 2
cebes mitjanes
ü 3
patates
ü 1
cabeça d’alls
ü 2
fulles de llorer
ü ½
culleradeta de pebre blanc molt
ü ½
culleradeta de pebre vermell picant
ü 1
paquetet de safrà
ü 1
tassa de cafè de vinagre de vi
ü 1
got de vi blanc
ü 150
gr. de mel
ü Pinyons
ü Oli
d’oliva
ü Sal
Posarem una cassola al foc, que pugui anar després al
forn, amb un bon raig d’oli, quan estigui calent tirarem la ceba i l’all
tallats petits, quan estigui una mica cuit, afegim els pinyons i les patates
tallades a llesques primetes. Quan això
estigui cuit, hi afegim la carn salpebrada i ho tenim uns 3 o 4 minuts per cada
banda perquè agafi color. Després hi
afegim el safrà, el pebre vermell picant, el llorer, la sal i el vi. Es remena be, s’abaixa el foc i es deixa que
la salsa redueixi durant uns 10 minuts.
Rectifiquem de sal i posem la cassola al forn pre-escalfat a 180º. L’hi deixem uns 60 minuts. Mentre es cou, en un pot posarem la mel i el
vinagre ben barrejats i ho courem remenant constantment fins que ha reduït i té
una consistència de mel.
Quan
faltin 10 minuts per treure el cabrit hi abocarem pel damunt la salsa de mel i
vinagre. Ho deixarem coure els 10 minuts
que falten i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
A més
de cabrit, també es pot fer servir xai, sempre que sigui de llet o molt
petit. La salsa de mel i vinagre es pot
fer servir també per pintar carns fetes al forn o a la brasa, sempre donarà un
agradable sabor.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada