ESPATLLA DE CABRIT AMB MEL I SAFRÀ


ESPATLLA DE CABRIT AMB MEL I SAFRÀ




Una recepta fàcil, per omplir de festa la nostra taula. El resultat d’aquesta recepta és espectacular, Un cabrit tendre i sucós amb una salsa original i molt gustosa.

INGREDIENTS:

ü  2 espatlles o cuixes de cabrit
ü  2 cebes mitjanes
ü  3 patates
ü  1 cabeça d’alls
ü  2 fulles de llorer
ü  ½ culleradeta de pebre blanc molt
ü  ½ culleradeta de pebre vermell picant
ü  1 paquetet de safrà
ü  1 tassa de cafè de vinagre de vi
ü  1 got de vi blanc
ü  150 gr. de mel
ü  Pinyons
ü  Oli d’oliva
ü  Sal


Posarem  una cassola al foc, que pugui anar després al forn, amb un bon raig d’oli, quan estigui calent tirarem la ceba i l’all tallats petits, quan estigui una mica cuit, afegim els pinyons i les patates tallades a llesques primetes.  Quan això estigui cuit, hi afegim la carn salpebrada i ho tenim uns 3 o 4 minuts per cada banda perquè agafi color.  Després hi afegim el safrà, el pebre vermell picant, el llorer, la sal i el vi.  Es remena be, s’abaixa el foc i es deixa que la salsa redueixi durant uns 10 minuts.  Rectifiquem de sal i posem la cassola al forn pre-escalfat a 180º.  L’hi deixem uns 60 minuts.  Mentre es cou, en un pot posarem la mel i el vinagre ben barrejats i ho courem remenant constantment fins que ha reduït i té una consistència de mel. 
Quan faltin 10 minuts per treure el cabrit hi abocarem pel damunt la salsa de mel i vinagre.  Ho deixarem coure els 10 minuts que falten i ja es pot menjar.

 RECOMANACIONS:

A més de cabrit, també es pot fer servir xai, sempre que sigui de llet o molt petit.  La salsa de mel i vinagre es pot fer servir també per pintar carns fetes al forn o a la brasa, sempre donarà un agradable sabor.


Comentaris

Les més populars