FINGERS VEGETALS (Alvocats) AMB SALSA TÀRTARA DE POMA


FINGERS VEGETALS (Alvocats)  AMB SALSA TÀRTARA DE POMA


Una versió per a vegetarians dels populars “fingers” amb una variant de la salsa tàrtara,  molt adient.

INGREDIENTS:

Per als fingers vegetals

  •   3 alvocats
  •   150 gr. de farina
  •   2 ous
  •   150 gr. de “Panko” (pa ratllat gruixut)
  •   Sal i pebre
  •   Oli d’oliva

Per l’allioli de poma:

  •   1 poma Golden
  •   2 grans d’all
  •   1 ou
  •   250 ml d’oli d’oliva
  •   Sal i pebre

Per la salsa tàrtara de poma:

  •   250 gr. d’allioli de poma
  •   2 ous durs
  •   6 cebetes en vinagre
  •   20 tàperes
  •   10 cogombres en vinagre
  •   2 cullerades de mostassa a l’antiga

ELABORACIO:

Primer feu l’allioli de poma: Peleu la poma, traieu-li el cor, talleu-la a daus petits i coeu-la durant uns 2 minuts al microones a potencia màxima. Deixeu que es refredi i aixafeu-la.
allats petits, la sal i els ous i l’oli . Munteu-ho com si féssiu una maionesa i reserveu-ho.
Per a fer la Salsa Tàrtara, talleu tots els ingredients, el més petit possible, poseu-los en un bol amb la mostassa i l’allioli i remeneu-ho fins que estigui tot ben integrat, rectifiqueu de sal i pebre, si cal, i reserveu-la.
Per a fer els fingers vegetals, peleu els alvocats  i  talleu-los longitudinalment en 6 talls cada un. Salpebreu-los i arrebosseu-los primer per farina, després per ou batut i a final amb el “Panko”. Fregiu-los amb abundant oli calent fins que estiguin daurats, retireu-los i poseu-los damunt de paper de cuina per absorbir l’excés d’oli i serviu-los calents acompanyats amb un bol per a salsa tàrtara per anar-los sucant.

RECOMANACIONS:

Si no trobeu panko també podeu picar el pa torrat vosaltres, vigilant que quedi gruixut  o simplement fer-ho amb pa ratllat normal.
La Salsa Tàrtara té moltes variants però aquesta està molt bé i el toc de la poma la fa molt amorosa.

Comentaris

Les més populars