FINGERS VEGETALS (Alvocats) AMB SALSA TÀRTARA DE POMA
FINGERS VEGETALS (Alvocats) AMB SALSA TÀRTARA DE POMA
Una
versió per a vegetarians dels populars “fingers” amb una variant de la salsa
tàrtara, molt adient.
INGREDIENTS:
Per als fingers vegetals
- 3
alvocats
- 150
gr. de farina
- 2
ous
- 150
gr. de “Panko” (pa ratllat gruixut)
- Sal
i pebre
- Oli
d’oliva
Per l’allioli de poma:
- 1
poma Golden
- 2
grans d’all
- 1
ou
- 250
ml d’oli d’oliva
- Sal
i pebre
Per la salsa tàrtara de poma:
- 250
gr. d’allioli de poma
- 2
ous durs
- 6
cebetes en vinagre
- 20
tàperes
- 10
cogombres en vinagre
- 2
cullerades de mostassa a l’antiga
ELABORACIO:
Primer
feu l’allioli de poma: Peleu la
poma, traieu-li el cor, talleu-la a daus petits i coeu-la durant uns 2 minuts
al microones a potencia màxima. Deixeu que es refredi i aixafeu-la.
allats petits, la sal i els
ous i l’oli . Munteu-ho com si féssiu una maionesa i reserveu-ho.
Per
a fer la Salsa Tàrtara, talleu tots
els ingredients, el més petit possible, poseu-los en un bol amb la mostassa i
l’allioli i remeneu-ho fins que estigui tot ben integrat, rectifiqueu de sal i
pebre, si cal, i reserveu-la.
Per
a fer els fingers vegetals, peleu
els alvocats i talleu-los longitudinalment en 6 talls cada
un. Salpebreu-los i arrebosseu-los primer per farina, després per ou batut i a
final amb el “Panko”. Fregiu-los amb abundant oli calent fins que estiguin
daurats, retireu-los i poseu-los damunt de paper de cuina per absorbir l’excés
d’oli i serviu-los calents acompanyats amb un bol per a salsa tàrtara per anar-los
sucant.
RECOMANACIONS:
Si
no trobeu panko també podeu picar el pa torrat vosaltres, vigilant que quedi
gruixut o simplement fer-ho amb pa
ratllat normal.
La
Salsa Tàrtara té moltes variants però aquesta està molt bé i el toc de la poma
la fa molt amorosa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada