NYOQUIS DE MONIATO AMB SALSA DE BOLETS
NYOQUIS DE MONIATO AMB SALSA DE BOLETS
La
tardor ens porta productes meravellosos per a la cuina, doncs aprofitem-los.
INGREDIENTS:
Per als nyoquis
- 600
gr. de pasta de moniato cuit al forn
- 450
gr. de farina
- 1
ou
- 60
gr. de parmesà ratllat
- Nou
moscada, sal i pebre
Per a la salsa de bolets
- 250
gr. de bolets variats
- 1
ceba tendra petita
- 250
cc. de crema de llet
- 1
cullerada de fons de carn
- 1
nou de mantega
- All
i julivert
ELABORACIÓ:
Per
fer la salsa de bolets poseu la mantega en una cassola i fregiu la ceba a foc
lent, tapada i tallada molt petita. Quan sigui transparent, afegiu-hi els
bolets també tallats molt petits, i deixeu que es coguin fins que hagin
evaporat pràcticament tota la seva aigua. Incorporeu-hi l’all i el julivert,
tot tallat petit, remeneu-ho i coeu-ho tot plegat un minut. Afegiu-hi la crema de llet i el fons de carn
i continueu coent-ho fins que la crema de llet redueixi i la salsa tingui una
textura cremosa. Reserveu-la calenta.
Per a
fer els nyoquis, aixafeu amb una forquilla la polpa de moniato, poseu-la en un
bol, amb l’ou, el formatge i la farina tamisada. Barregeu-ho tot i amasseu-ho
damunt d’una taula enfarinada, afegint-hi farina, si cal, fins que no s’enganxi
la massa.
Formeu
xurros i després talleu porcions d’uns dos cm.
Bulliu-los
amb aigua abundant amb sal fins que a mida que vagin surant, els aneu retirant.
Mulleu-los amb una mica d’oli perquè no s’enganxin i reserveu-los calents fins
que els serviu.
En el
moment d’emplatar, poseu un parell de cullerades de salsa damunt dels nyoquis i
empolsineu-los amb formatge parmesà ratllat. Serviu calent.
RECOMANACIONS:
Per
treballar la massa, enfarineu-vos les mans o unteu-les amb oli perquè no
s’enganxi.
Si no
teniu bolets frescos, sempre en podeu fer servir de congelats.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada