NYOQUIS DE MONIATO AMB SALSA DE BOLETS


NYOQUIS DE MONIATO AMB SALSA DE BOLETS


La tardor ens porta productes meravellosos per a la cuina, doncs aprofitem-los.

INGREDIENTS:

Per als nyoquis

  •   600 gr. de pasta de moniato cuit al forn
  •   450 gr. de farina
  •   1 ou
  •   60 gr. de parmesà  ratllat
  •   Nou moscada, sal i pebre

Per a la salsa de bolets

  •   250 gr. de bolets variats
  •   1 ceba tendra petita
  •   250 cc. de crema de llet
  •   1 cullerada de fons de carn
  •   1 nou de mantega
  •   All i julivert

ELABORACIÓ:

Per fer la salsa de bolets poseu la mantega en una cassola i fregiu la ceba a foc lent, tapada i tallada molt petita. Quan sigui transparent, afegiu-hi els bolets també tallats molt petits, i deixeu que es coguin fins que hagin evaporat pràcticament tota la seva aigua. Incorporeu-hi l’all i el julivert, tot tallat petit, remeneu-ho i coeu-ho tot plegat un minut.  Afegiu-hi la crema de llet i el fons de carn i continueu coent-ho fins que la crema de llet redueixi i la salsa tingui una textura cremosa. Reserveu-la calenta.
Per a fer els nyoquis, aixafeu amb una forquilla la polpa de moniato, poseu-la en un bol, amb l’ou, el formatge i la farina tamisada. Barregeu-ho tot i amasseu-ho damunt d’una taula enfarinada, afegint-hi farina, si cal, fins que no s’enganxi la massa.
Formeu xurros i després talleu porcions d’uns dos cm.
Bulliu-los amb aigua abundant amb sal fins que a mida que vagin surant, els aneu retirant. Mulleu-los amb una mica d’oli perquè no s’enganxin i reserveu-los calents fins que els serviu.
En el moment d’emplatar, poseu un parell de cullerades de salsa damunt dels nyoquis i empolsineu-los amb formatge parmesà ratllat.  Serviu calent.

RECOMANACIONS:

Per treballar la massa, enfarineu-vos les mans o unteu-les amb oli perquè no s’enganxi.
Si no teniu bolets frescos, sempre en podeu fer servir de congelats.



Comentaris

Les més populars