PASTISSETS DE CABELL D’ÀNGEL


PASTISSETS DE CABELL D’ÀNGEL


Pastís tradicional de les comarques de Tarragona, fàcil d’elaborar i de gran contundència i  poder alimentari, és ideal per a berenars, ara que ha començat el curs escolar.

INGREDIENTS:

ü  ½ l. d’oli d’oliva
ü  ¼ de litre de moscatell
ü  Un raig d’aigua
ü  Farina
ü  Sucre i canyella
ü  Cabell d’àngel

ELABORACIÓ:

Poseu l’oli, el moscatell i l’aigua en un bol gran i aneu incorporant-hi farina i remeneu fins que pugueu formar una bola i no s’enganxi als dits.
Al principi podeu fer servir alguna màquina de pastar mecànica però al final caldrà que ho feu amb les mans.
Estireu la massa en porcions que pugueu treballar i lamineu-la fins que sigui, aproximadament, més prima d’un mil·límetre.
Talleu cercles d’uns 12/15 cm de diàmetre.
Poseu una culleradeta de cabell d’àngel al mig i tanqueu-la en forma de mitja lluna, com si fos una empanadeta, fent una trena per ajuntar les dues parts i que no surti el farcit.
Coeu-los al forn pre-escalfat a 180º durant uns 25/30 minuts.
Al treure’ls del forn arrebosseu-los amb sucre i canyella i deixeu-los  refredar.

Malgrat els tradicionals de Tortosa, estan farcits de cabell d’àngel, els podeu farcir amb qualsevol melmelada i fins i tot amb productes salats.
Al enfarinar-los amb sucre podeu fer servir sucre llustre, sempre embafaran menys.


Comentaris

Les més populars