PASTISSETS DE CABELL D’ÀNGEL
PASTISSETS DE CABELL D’ÀNGEL
Pastís
tradicional de les comarques de Tarragona, fàcil d’elaborar i de gran contundència
i poder alimentari, és ideal per a
berenars, ara que ha començat el curs escolar.
INGREDIENTS:
ü ½
l. d’oli d’oliva
ü ¼
de litre de moscatell
ü Un
raig d’aigua
ü Farina
ü Sucre
i canyella
ü Cabell
d’àngel
ELABORACIÓ:
Poseu l’oli, el moscatell i l’aigua en un bol gran i aneu incorporant-hi
farina i remeneu fins que pugueu formar una bola i no s’enganxi als dits.
Al principi podeu fer servir alguna màquina de pastar mecànica però al
final caldrà que ho feu amb les mans.
Estireu la massa en porcions que pugueu treballar i lamineu-la fins que
sigui, aproximadament, més prima d’un mil·límetre.
Talleu cercles d’uns 12/15 cm de diàmetre.
Poseu una culleradeta de cabell d’àngel al mig i tanqueu-la en forma de
mitja lluna, com si fos una empanadeta, fent una trena per ajuntar les dues
parts i que no surti el farcit.
Coeu-los al forn pre-escalfat a 180º durant uns 25/30 minuts.
Al treure’ls del forn arrebosseu-los amb sucre i canyella i
deixeu-los refredar.
Malgrat els tradicionals de Tortosa, estan farcits de cabell d’àngel,
els podeu farcir amb qualsevol melmelada i fins i tot amb productes salats.
Al enfarinar-los amb sucre podeu fer servir sucre llustre, sempre
embafaran menys.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada