CROQUETES DE CEPS


CROQUETES DE CEPS

 

El bolets, un producte tant de casa nostra, en format de croquetes, i com sempre, deliciós.

INGREDIENTS: 

ü  1 kg. de ceps
ü  2 grans d’all
ü  Julivert picat
ü  4 cullerades de farina
ü  1 ceba petita
ü  ½ litre de llet
ü  3 cullerades de mantega
ü  Oli d’oliva
ü  Pa ratllat
ü  Sal i pebre
ü  2 ous

 ELABORACIÓ:


Per començar, en una paella,  poseu la mantega i coueu-hi la ceba picada el més petit possible.  Quan estigui cuita hi afegiu els ceps nets i quan aquest estiguin a mig coure incorporeu-hi els alls i el julivert tallats molt petits. Quan els bolets estiguin cuits, els feu puré amb l’ajut d’una picadora mecànica. Afegiu-hi la farina, remeneu per fer una massa uniforma i aneu incorporant la llet sense deixar de remenar, fins que tingueu una textura de beixamel espessa, i al remenar es faci una bola que es desenganxi de la paella.  Ajusteu de sal i pebre i poseu-ho a una safata per refredar durant un mínim d’un parell d’hores.  És recomanable fer-ho el dia abans.

Ara feu les croquetes.  Feu petites boles, en forma de croqueta, amb la pasta.  Passeu-les per farina, després per ou batut i finalment per pa ratllat i fregiu-les a la paella o fregidora amb l’oli ben calent.



RECOMANACIONS: 

Un cop tenim les croquetes fetes, i abans de coure-les, les podem congelar i fer-les servir quan les necessitem.
També es poden fer amb altres bolets o fins i tot amb una barreja de bolets, sempre queden delicioses.
Si no és temporada de bolets també es pot fer amb bolets congelats.


Comentaris

Les més populars