CROQUETES DE CEPS
CROQUETES DE CEPS
El bolets, un producte
tant de casa nostra, en format de croquetes, i com sempre, deliciós.
INGREDIENTS:
ü 1
kg. de ceps
ü 2
grans d’all
ü Julivert
picat
ü 4
cullerades de farina
ü 1
ceba petita
ü ½
litre de llet
ü 3
cullerades de mantega
ü Oli
d’oliva
ü Pa
ratllat
ü Sal
i pebre
ü 2
ous
ELABORACIÓ:
Per començar, en una
paella, poseu la mantega i coueu-hi la
ceba picada el més petit possible. Quan
estigui cuita hi afegiu els ceps nets i quan aquest estiguin a mig coure
incorporeu-hi els alls i el julivert tallats molt petits. Quan els bolets
estiguin cuits, els feu puré amb l’ajut d’una picadora mecànica. Afegiu-hi la
farina, remeneu per fer una massa uniforma i aneu incorporant la llet sense
deixar de remenar, fins que tingueu una textura de beixamel espessa, i al
remenar es faci una bola que es desenganxi de la paella. Ajusteu de sal i pebre i poseu-ho a una
safata per refredar durant un mínim d’un parell d’hores. És recomanable fer-ho el dia abans.
Ara feu les
croquetes. Feu petites boles, en forma
de croqueta, amb la pasta. Passeu-les per
farina, després per ou batut i finalment per pa ratllat i fregiu-les a la
paella o fregidora amb l’oli ben calent.
RECOMANACIONS:
Un cop tenim les
croquetes fetes, i abans de coure-les, les podem congelar i fer-les servir quan
les necessitem.
També es poden fer amb
altres bolets o fins i tot amb una barreja de bolets, sempre queden delicioses.
Si no és temporada de
bolets també es pot fer amb bolets congelats.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada