BROQUETA DE SÍPIA I POMA amb tinta de calamar
BROQUETA DE SÍPIA I POMA amb tinta de calamar
Fruita
i peix, una bona combinació d’èxit garantit.
INGREDIENTS:
Per persona
ü 6
sípies petites
ü 1
poma verda
ü 2
grans d’all
ü 1
cullerada de pebre vermell dolç
ü ½
cullerada de pebre blanc mòlt
ü Dues
bosses de tinta de calamar
ü ½
got de fumet (brou de peix)
ü 4
cullerades d’oli d’oliva
ü Sal
ü Julivert
picat
ELABORACIÓ:
Aixafeu
el grans d’all amb l’ajut d’un morter, incorporeu-hi l’oli, un polsim de sal,
el pebre vermell i el pebre blanc, remeneu i reserveu.
Peleu
les pomes atraieu-les-hi el cor i talleu-les a daus d’una mida semblant a les
sípies. Renteu les sípies i munteu les broquetes, punxant una sípia, després un
tall de poma, desprès una sípia, un tall de
poma, i així sucessivament .
Poseu
a macerar les broquetes a la nevera, amb la picada d’all, oli i pebre que hem
preparat, durant uns 30 minuts.
Mentrestant prepareu la salsa de tinta, escalfeu en un
pot el fumet i quan comenci a bullir diluïu-hi la tinta i deixeu reduir tot
plegat uns 10 minuts.
Per
acabar coeu les broquetes en una planxa ben calenta i quan les poseu al
plat tireu-hi per damunt una mica de
salsa de tinta i el julivert picat.
RECOMANACIONS:
En el
moment de servir-les podeu acompanyar el plat amb uns tall de llimona, una
culleradeta de caviar i empolsinar les broquetes amb una mica de sal “maldon”
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada