BROQUETA DE SÍPIA I POMA amb tinta de calamar


BROQUETA DE SÍPIA I POMA  amb tinta de calamar


Fruita i peix, una bona combinació d’èxit garantit.

INGREDIENTS:

Per persona

ü  6 sípies petites
ü  1 poma  verda
ü  2 grans d’all
ü  1 cullerada de pebre vermell dolç
ü  ½ cullerada de pebre blanc mòlt
ü  Dues bosses de tinta de calamar
ü  ½ got de fumet (brou de peix)
ü  4 cullerades d’oli d’oliva
ü  Sal
ü  Julivert picat

 ELABORACIÓ:

Aixafeu el grans d’all amb l’ajut d’un morter, incorporeu-hi l’oli, un polsim de sal, el pebre vermell i el pebre blanc, remeneu i reserveu.
Peleu les pomes atraieu-les-hi el cor i talleu-les a daus d’una mida semblant a les sípies. Renteu les sípies i munteu les broquetes, punxant una sípia, després un tall de poma, desprès una sípia, un tall de  poma, i així sucessivament .
Poseu a macerar les broquetes a la nevera, amb la picada d’all, oli i pebre que hem preparat, durant uns 30 minuts.
Mentrestant  prepareu la salsa de tinta, escalfeu en un pot el fumet i quan comenci a bullir diluïu-hi la tinta i deixeu reduir tot plegat uns 10 minuts.
Per acabar coeu les broquetes en una planxa ben calenta i quan les poseu al plat  tireu-hi per damunt una mica de salsa de tinta i el julivert picat.

 RECOMANACIONS:

En el moment de servir-les podeu acompanyar el plat amb uns tall de llimona, una culleradeta de caviar i empolsinar les broquetes amb una mica de sal “maldon”

Comentaris

Les més populars