ARRÒS NEGRE

ARRÒS NEGRE




Un plat mariner, que ens acostarà una mica a els dies de platja que s’acosten.

INGREDIENTS:

ü  1 sípia gran
ü  La tinta de la sípia
ü  400 g. d’arròs 
ü  1 ceba
ü  1 tomàquet madur
ü  1 pebrot verd tipus italià
ü  ½ pebrot vermell
ü  Una copa de conyac
ü  Un grapat de gambes pelades
ü  1,250 l. de fumet (brou de peix)
ü  Oli, sal, sucre i pebre.

ELABORACIÓ:

Netegeu la sípia amb cura de no trencar la bossa de la tinta, i talleu-la a daus petits, salpebreu-la  i fregiu-la en una paella amb un bon raig d’oli. Un cop cuita, reserveu-la.
En la mateixa paella fregiu la ceba i els pebrots, també tallats a daus petits i quan estigui pràcticament cuit, afegiu-hi el tomàquet, pelat, sense grana i tallat petit. Un cop estigui tot cuit, afegiu-hi la sípia i el conyac i flamegeu-lo.
Quan estigui el foc apagat, incorporeu-hi la tinta de la sípia i l’arròs, remeneu i fregiu-ho tot plegat uns segons. Incorporeu-hi el fumet calent, rectifiqueu de sal i pebre i quan veieu que està a mitja cocció, escampeu per damunt les gambetes pelades i continueu la cocció fins que l’arròs estigui cuit i així xuclat tot el fumet.  Serviu calent.

 RECOMANACIONS:

Podeu barrejar sípia i calamars, i la tinta també la trobareu al mercat en bosses i congelada.
Aquesta recepta la podeu fer servir també per fer una “fideuà” negra. Només cal substituir l’arròs per fideus.



Comentaris

Les més populars