ARRÒS NEGRE
ARRÒS NEGRE
Un plat mariner, que ens acostarà una mica a els
dies de platja que s’acosten.
INGREDIENTS:
ü 1 sípia gran
ü La tinta de la sípia
ü 400 g. d’arròs
ü 1 ceba
ü 1 tomàquet madur
ü 1 pebrot verd tipus italià
ü ½ pebrot vermell
ü Una copa de conyac
ü Un grapat de gambes pelades
ü 1,250 l. de fumet (brou de peix)
ü Oli, sal, sucre i pebre.
ELABORACIÓ:
Netegeu la sípia amb cura de no trencar la bossa de
la tinta, i talleu-la a daus petits, salpebreu-la i fregiu-la en una paella amb un bon raig
d’oli. Un cop cuita, reserveu-la.
En la mateixa paella fregiu la ceba i els pebrots, també
tallats a daus petits i quan estigui pràcticament cuit, afegiu-hi el tomàquet,
pelat, sense grana i tallat petit. Un cop estigui tot cuit, afegiu-hi la sípia
i el conyac i flamegeu-lo.
Quan estigui el foc apagat, incorporeu-hi la tinta
de la sípia i l’arròs, remeneu i fregiu-ho tot plegat uns segons. Incorporeu-hi
el fumet calent, rectifiqueu de sal i pebre i quan veieu que està a mitja
cocció, escampeu per damunt les gambetes pelades i continueu la cocció fins que
l’arròs estigui cuit i així xuclat tot el fumet. Serviu calent.
RECOMANACIONS:
Podeu barrejar sípia i calamars, i la tinta també
la trobareu al mercat en bosses i congelada.
Aquesta recepta la podeu fer servir també per fer
una “fideuà” negra. Només cal substituir l’arròs per fideus.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada