ALBERGÍNIA FARCIDA A L’ESTIL DE SICILIA


ALBERGÍNIA FARCIDA A L’ESTIL DE SICILIA


Una proposta mediterrània, que segur que no ens deixarà indiferents

INGREDIENTS:

  •   4  Albergínies mitjanes
  •   2 cuixes d’ànec confitades
  •   4 cullerades d’all i oli
  •   12 fulles de sàlvia fresca 
  •   Un grapat de panses de Corint
  •   Un grapat de pinyons
  •   Formatge parmesà ratllat
  •   Oli d’oliva
  •   Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Talleu les albergínies per la meitat de forma longitudinal.  Amb l’ajut d’una cullera, buideu la polpa deixant-ne una mica enganxada a la pell,  mirant  que no es trenqui. Salpebreu les pells i fregiu-les amb oli abundant, fins que estiguin cuites.  Poseu-les damunt de paper absorbent i reserveu-les.
Piqueu la resta de la polpa en daus petits, salpebreu-la i fregiu-la. Un cop sigui cuita, poseu-la damunt d’un colador per treure el màxim d’oli.
Desosseu les cuixes d’ànec i piqueu-les a tallets petits.  Poseu la carn en un  bol i afegiu-hi la polpa, els pinyons, les panses, l’all i oli, i 4 fulles de sàlvia picades petites. Remeneu perquè quedi tot ben barrejat i ompliu les pells de les albergínies que teníeu reservades.  Cobriu-les amb el parmesà ratllat i coeu-les al forn, a 200º fins que el formatge agafi color daurat.  Serviu-ho calent, i en el moment de portar els plats a taula guarniu les albergínies amb una fulla se sàlvia al damunt, que a més de donar color, també donarà aroma.

RECOMANACIONS:

Les cuixes d’ànec les podeu comprar ja confitades, i per desossar-les es més fàcil si les escalfeu una mica.

Comentaris

Les més populars