ALBERGÍNIA FARCIDA A L’ESTIL DE SICILIA
ALBERGÍNIA FARCIDA A L’ESTIL DE SICILIA
Una
proposta mediterrània, que segur que no ens deixarà indiferents
INGREDIENTS:
- 4 Albergínies mitjanes
- 2
cuixes d’ànec confitades
- 4
cullerades d’all i oli
- 12
fulles de sàlvia fresca
- Un
grapat de panses de Corint
- Un
grapat de pinyons
- Formatge
parmesà ratllat
- Oli
d’oliva
- Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Talleu
les albergínies per la meitat de forma longitudinal. Amb l’ajut d’una cullera, buideu la polpa deixant-ne
una mica enganxada a la pell, mirant que no es trenqui. Salpebreu les pells i
fregiu-les amb oli abundant, fins que estiguin cuites. Poseu-les damunt de paper absorbent i
reserveu-les.
Piqueu
la resta de la polpa en daus petits, salpebreu-la i fregiu-la. Un cop sigui
cuita, poseu-la damunt d’un colador per treure el màxim d’oli.
Desosseu
les cuixes d’ànec i piqueu-les a tallets petits. Poseu la carn en un bol i afegiu-hi la polpa, els pinyons, les
panses, l’all i oli, i 4 fulles de sàlvia picades petites. Remeneu perquè quedi
tot ben barrejat i ompliu les pells de les albergínies que teníeu reservades. Cobriu-les amb el parmesà ratllat i coeu-les
al forn, a 200º fins que el formatge agafi color daurat. Serviu-ho calent, i en el moment de portar
els plats a taula guarniu les albergínies amb una fulla se sàlvia al damunt, que
a més de donar color, també donarà aroma.
RECOMANACIONS:
Les
cuixes d’ànec les podeu comprar ja confitades, i per desossar-les es més fàcil
si les escalfeu una mica.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada