CRESTES DE MONIATO

 

CRESTES DE MONIATO


Avui farem servir un aparell de cuina que darrerament s’ha popularitzat molt: la fregidora sense oli, que no deixa de ser un forn d’aire i que fa que els aliments es puguin coure amb molts menys greixos.

INGREDIENTS:

  •   4 “oblees” (massa per a fer crestes o pasta de crestes)
  •   2 moniatos cuits
  •   Mel
  •   Canyella en pols
  •  
     
    1 ou

ELABORACIÓ:

Per començar caldrà coure els moniatos. Poseu-los en una safata al forn a 200° fins que estiguin tous i comencin a deixar el suquet típic caramel·litzat. El temps variarà entre 1 hora i mitja o dues hores, segons la mida del moniato. Un cop cuits deixeu-los refredar. Quan siguin freds peleu-los i aixafeu-los una mica, escampeu les “oblees” i poseu damunt de cada una, una cullerada de moniato, un raig petit de mel i una mica de canyella en pols. Tanqueu les crestes pressionant les vores perquè quedin enganxades, i ja les podeu posar a dins de la cistella de la fregidora d’aire. Programeu-la a 190° durant 10 minuts i quan estiguin daurades ja les podeu servir.

RECOMANACIONS:

Si no teniu fregidora d’aire també les podeu coure amb un forn tradicional o fregint-les amb una paella i oli, com s’ha fet sempre. Si ho feu fregint-les, tingueu cura de passar-les després per paper de cuina per treure’ls l’excés d’oli.

Per donar-hi un toc encara més dolç les podeu pintar, un cop cuites, amb mel o empolsinar-les amb sucre llustre.

Quan coeu els moniatos aprofiteu per a coure’n uns quants. Si us en sobren, els podeu congelar un cop cuits, per un altre dia.

Comentaris

Les més populars