CRESTES DE MONIATO
CRESTES DE MONIATO
INGREDIENTS:
- 4 “oblees” (massa per a fer crestes o pasta de crestes)
- 2 moniatos cuits
- Mel
- Canyella en pols
-
1 ou
ELABORACIÓ:
Per començar caldrà coure els moniatos. Poseu-los en una
safata al forn a 200° fins que estiguin tous i comencin a deixar el suquet
típic caramel·litzat. El temps variarà entre 1 hora i mitja o dues hores,
segons la mida del moniato. Un cop cuits deixeu-los refredar. Quan siguin freds
peleu-los i aixafeu-los una mica, escampeu les “oblees” i poseu damunt de cada
una, una cullerada de moniato, un raig petit de mel i una mica de canyella en
pols. Tanqueu les crestes pressionant les vores perquè quedin enganxades, i ja
les podeu posar a dins de la cistella de la fregidora d’aire. Programeu-la a
190° durant 10 minuts i quan estiguin daurades ja les podeu servir.
RECOMANACIONS:
Si no teniu fregidora d’aire també les podeu coure amb un
forn tradicional o fregint-les amb una paella i oli, com s’ha fet sempre. Si ho
feu fregint-les, tingueu cura de passar-les després per paper de cuina per
treure’ls l’excés d’oli.
Per donar-hi un toc encara més dolç les podeu pintar, un
cop cuites, amb mel o empolsinar-les amb sucre llustre.
Quan coeu els moniatos aprofiteu per a coure’n uns
quants. Si us en sobren, els podeu congelar un cop cuits, per un altre dia.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada