FLAM DE CAFÈ AMB SALSA DE TOFFE
FLAM DE CAFÈ AMB SALSA DE TOFFE
Dues
receptes en una, que fan una combinació digna d’un restaurant de luxe.
INGREDIENTS:
Per a fer el flam:
ü ½
litre de llet
ü 6
ous
ü 6
cullerades soperes de sucre
ü 2
cullerades de cafè instantani
Per a la salsa de toffe
ü 125
gr. de sucre
ü 50
ml. d’aigua
ü 350
ml de nata líquida
ü 100
ml de llet
ü 4
rovells d’ou
ELABORACIÓ:
Per a fer el flam:
Poseu
tots els ingredients en un bol i, amb l’ajut d’una batedora, barregeu fins
tenir una massa homogènia. Aboqueu-la en
un motlle gran o motlles individuals i coeu-ho al forn al bany maria a 180º
fins que estigui cuit (aproximadament uns
45-50 minuts). Traieu-lo del forn
i deixeu-lo refredar totalment abans de desmotllar-lo.
Per a la salsa de toffe:
Poseu
l’aigua i el sucre en un caçó i coeu-ho fins que agafi un color fosc de
caramel. Afegiu-hi la nata i la llet
prèviament escalfada. Remeneu per a
diluir-ho tot bé i deixeu reduir tot plegat una tercera part del seu
volum. Retireu del foc i incorporeu-hi
els rovells d’ou, tot remenant per a lligar-ho tot. Deixeu-ho refredar totalment.
Per a muntar el plat:
Poseu
un tall de flam de cafè i al damunt una cullerada de salsa. I ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Si no
voleu que el flam tingui bombolles, heu de vigilar que l’aigua del bany maria
no arribi a bullir.
La
salsa de toffe es pot fer servir també per a acompanyar altres postres.
També
es pot acompanyar aquest plat amb una miqueta de nata, una mica de granet de
xocolata o uns granets de cafè, segons el vostre gust.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada