FLAM DE CAFÈ AMB SALSA DE TOFFE


FLAM DE CAFÈ AMB SALSA DE TOFFE


Dues receptes en una, que fan una combinació digna d’un restaurant de luxe.

INGREDIENTS:

Per a fer el flam:

ü  ½ litre de llet
ü  6 ous
ü  6 cullerades soperes de sucre
ü  2 cullerades de cafè instantani

Per a la salsa de toffe

ü  125 gr. de sucre
ü  50 ml. d’aigua
ü  350 ml de nata líquida
ü  100 ml de llet
ü  4 rovells d’ou

ELABORACIÓ:

Per a fer el flam:

Poseu tots els ingredients en un bol i, amb l’ajut d’una batedora, barregeu fins tenir una massa homogènia.  Aboqueu-la en un motlle gran o motlles individuals i coeu-ho al forn al bany maria a 180º fins que estigui cuit (aproximadament uns  45-50 minuts).  Traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar totalment abans de desmotllar-lo.

Per a la salsa de toffe:

Poseu l’aigua i el sucre en un caçó i coeu-ho fins que agafi un color fosc de caramel.  Afegiu-hi la nata i la llet prèviament escalfada.  Remeneu per a diluir-ho tot bé i deixeu reduir tot plegat una tercera part del seu volum.  Retireu del foc i incorporeu-hi els rovells d’ou, tot remenant per a lligar-ho tot.  Deixeu-ho refredar totalment.

Per a muntar el plat:

Poseu un tall de flam de cafè i al damunt una cullerada de salsa.  I ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:


Si no voleu que el flam tingui bombolles, heu de vigilar que l’aigua del bany maria no arribi a bullir.
La salsa de toffe es pot fer servir també per a acompanyar altres postres.
També es pot acompanyar aquest plat amb una miqueta de nata, una mica de granet de xocolata o uns granets de cafè, segons el vostre gust.

Comentaris

Les més populars