LLONZA LLAMINERA A LA PIZZA


LLONZA LLAMINERA A LA PIZZA



Aquesta recepta, malgrat tenir una clara influència italiana, és molt més popular a l’Argentina, però per la seva facilitat i el seu bon gust, val la pena tenir-la present.

 INGREDIENTS:

ü  2 llonzes llamineres (filet de porc)
ü  ½ kg. de tomàquet madur
ü  2 cebes mitjanes
ü  Orenga, sal i pebre
ü  Un polsim de sucre
ü  Mozzarella

 ELABORACIÓ:

Per començar cal preparar sofregit de tomàquet.  Peleu i talleu la ceba petita i poseu-la a fregir a foc suau amb un raig d’oli, mantenint la paella tapada.   Mentre es cou la ceba, peleu els tomàquets, traieu-los la grana i talleu-los a daus petits.  Quan la ceba estigui transparent, incorporeu-hi el tomàquet, poseu-hi un polsim de sucre, sal i pebre i deixeu-ho fins que estigui cuit.  Un cop estigui acabat el sofregit, reserveu-lo.
Talleu les llonzes per la meitat i cada part, obriu-la fent-li un tall longitudinal.  Un cop obertes, salpebreu-les i marqueu-les en una planxa calenta per les dues bandes.  Un cop les tingueu llestes, retireu-les i poseu-les en una safata que pugui anar al  forn, i al damunt hi poseu el sofregit i la mozzarella, talment com si estiguéssiu preparant una pizza.  Empolsineu-ho amb l’orenga i poseu-ho al forn fins que el formatge estigui fos.

 RECOMANACIONS:

Aquesta recepta es pot fer amb diferents tipus de carn, tant de porc com de vedella.
El punt de cocció de la carn, depèn molt del gust de cadascú.  Als que us agradi la carn crueta, feu servir el gratinador a l’hora de fondre el formatge.
Aquesta recepta queda oberta a la imaginació de cadascú.  Penseu que l’únic que hem fet ha estat substituir la base de pizza per un tall de carn.

Comentaris

Les més populars