LLONZA LLAMINERA A LA PIZZA
LLONZA
LLAMINERA A LA PIZZA
Aquesta
recepta, malgrat tenir una clara influència italiana, és molt més popular a
l’Argentina, però per la seva facilitat i el seu bon gust, val la pena tenir-la
present.
INGREDIENTS:
ü 2
llonzes llamineres (filet de porc)
ü ½
kg. de tomàquet madur
ü 2
cebes mitjanes
ü Orenga,
sal i pebre
ü Un
polsim de sucre
ü Mozzarella
ELABORACIÓ:
Per
començar cal preparar sofregit de tomàquet.
Peleu i talleu la ceba petita i poseu-la a fregir a foc suau amb un raig
d’oli, mantenint la paella tapada.
Mentre es cou la ceba, peleu els tomàquets, traieu-los la grana i
talleu-los a daus petits. Quan la ceba
estigui transparent, incorporeu-hi el tomàquet, poseu-hi un polsim de sucre,
sal i pebre i deixeu-ho fins que estigui cuit.
Un cop estigui acabat el sofregit, reserveu-lo.
Talleu
les llonzes per la meitat i cada part, obriu-la fent-li un tall
longitudinal. Un cop obertes,
salpebreu-les i marqueu-les en una planxa calenta per les dues bandes. Un cop les tingueu llestes, retireu-les i
poseu-les en una safata que pugui anar al
forn, i al damunt hi poseu el sofregit i la mozzarella, talment com si
estiguéssiu preparant una pizza.
Empolsineu-ho amb l’orenga i poseu-ho al forn fins que el formatge
estigui fos.
RECOMANACIONS:
Aquesta
recepta es pot fer amb diferents tipus de carn, tant de porc com de vedella.
El
punt de cocció de la carn, depèn molt del gust de cadascú. Als que us agradi la carn crueta, feu servir
el gratinador a l’hora de fondre el formatge.
Aquesta
recepta queda oberta a la imaginació de cadascú. Penseu que l’únic que hem fet ha estat
substituir la base de pizza per un tall de carn.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada