CALDERETA DE CALAMARS I GAMBES
CALDERETA DE CALAMARS I GAMBES
Una delícia de plat digne de les millors taules
INGREDIENTS:
- 500 gr. de gambes
- 750 gr. de calamars
- 2 de l. d’aigua
- 3 patates mitjanes
- 4 grans d’all
- Oli d’oliva
- 1 raig de vi blanc
- 1 cullerada de farina
- 1 cullerada de mantega
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- Julivert picat
- Sal
ELABORACIÓ:
Peleu les gambes i reserveu-les
Poseu les peles i els caps de les gambes en una
cassola amb un raig d’oli i fregiu-les
una mica fins que estiguin vermelles. Cobriu-les amb l’aigua i feu-ho bullir 10
minuts, després tritureu-ho i passeu-ho per un colador xinès i reserveu el
caldo resultant.
Piqueu fi el julivert i els alls. Poseu al foc una
cassola amb la mantega i quan estigui fossa incorporeu-hi la farina, l’all, el
julivert i el pebre vermell. Remeneu-ho
tot fins que estigui tot lligat. Afegiu-hi el vi i el brou del cap de les
gambes, desfeu els grumolls i incorporeu-hi els calamars tallats en anelles i
les patates, esberlades a daus mitjans.
Coeu-ho tot plegat ½ hora, afegiu-hi les gambes
pelades i coeu-ho 2 minuts més.
Empolsineu-ho amb una mica més de julivert picat i
serviu-ho calent.
RECOMANACIONS:
Es pot potenciar el sabor d’aquest plat, enriquint
el fumet amb una mica de tomàquet porro i ceba fregits amb el cap de les gambes.
I també incorporant el darrers minuts de la cocció,
una picada d’ametlles, avellanes, polpa de nyora i all.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada