AJOBLANCO DE MANGO
AJOBLANCO DE MANGO
Una
deliciosa i refrescant recepta, ideal per a l’estiu, on apliquem una petita
modificació al típic “ajoblanco” malagueny.
INGREDIENTS: 250 gr. d’ametlla crua
Per al guarniment:
- Ou durs
- Pernil salat
L’elaboració
d’aquest plat és molt simple, malgrat això, el resultat és espectacular.
Poseu
en remull les ametlles amb l’aigua un parell d’hores, després incorporeu-hi el
mango pelat i tallat a dauets i els alls. Tritureu-ho amb una batedora
elèctrica, fins tenir una crema fina. Si cal podeu afegir-hi aigua per
liquar-ho. Passeu-ho pel colador xinès, si cal afinar-ho. I mentre continueu
triturant-ho afegiu-hi, la sal, l’oli i el vinagre.
Podeu
modificar la textura afegint-hi més aigua per liquar-ho, o pa sec per
espessir-ho. Serviu-ho molt fred.
Per
fer el guarniment, coeu els ous fins que estiguin durs. Refredeu-los, separeu les clares dels rovell i
piqueu-ho.
Talleu
els pernil a tallets molt petits i salteu-los una mica en una paella molt
calenta amb unes gotetes d’oli.
En
el moment de servir el plat, disposeu l’acompanyament en plats separats perquè
cada persona es pugui posar el que vulgui.
RECOMANACIONS:
La
quantitat de sal, oli, vinagre i alls queda oberta al gust de cada persona.
Per
l’acompanyament també podeu fer servir gambes, llagostins o altres mariscs,
depenent de l’economia personal.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada