TALLARINES AMB CARBONARA DE VIEIRES
TALLARINES AMB CARBONARA DE VIEIRES
Variacions
d’aquesta recepta italiana tan tradicional com és la carbonara, avui amb un
marisc delicat que donarà un toc mariner a la pasta.
INGREDIENTS:
- 400
g de tallarines
- 1,5 l
de fumet de peix
- 8
vieires
- 6
rovells d’ou
- 250
g de formatge parmesà ratllat
- 1
culleradeta de polpa de nyora
- 2
cullerades de mantega
- Sal
i pebre negre molt
ELABORACIÓ:
La
gràcia de les carbonares és que es fan molt ràpidament i cal tenir les
diferents parts de la recepta a punt en el moment de barrejar i servir. Talleu
per la meitat les vieires i fregiu-les amb la mantega i la polpa de nyora. En
un bol a part, bateu els rovells d’ou i barregeu-hi el formatge, un polsim de
sal i el pebre negre i reserveu-ho. En una olla coeu-hi les tallarines amb el
fumet de peix i quan estiguin al dente
escorregueu-les i afegiu-les a la paella amb les vieires. Incorporeu-hi els
rovells amb formatge i remeneu fins que quedi tot repartit i amb consistència
de salsa. Serviu al moment.
RECOMANACIONS:
Si
veieu que la salsa no queda cremosa podeu afegir-hi una mica del fumet de coure
les tallarines.
És
important que en el moment d’incorporar les tallarines i els rovells a la
cassola de les vieires, aquesta estigui calenta, ja que aquesta escalfor
residual serà la que ens coura els rovells.
En
el moment de servir el plat va molt bé posar-hi al damunt una mica més de
formatge ratllat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada