ESCABETX DE GUATLLES I CARXOFES
ESCABETX DE GUATLLES I CARXOFES
L’escabetx
és una tècnica de conservació ideal per a consumir els productes tan freds com
calents i això la fa ideal per tenir plats preparats per a consumir en el moment que ens calgui.
INGREDIENTS:
ü 8
guatlles
ü 4
pastanagues
ü 2
cebes
ü 1
cabeça d’alls
ü 4
carxofes
ü 2
fulles de llorer
ü pebre
negre en gra
ü 1
branca de farigola
ü 1
branca de romaní
ü 1
branca de julivert
ü 1
got d’oli d’oliva
ü 1
got de vinagre
ü 3
gots d’aigua
ü sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Netegeu
les guatlles, talleu-les a quarters i salpebreu-les.
En una
cassola prou fonda poseu l’oli i fregiu les guatlles a foc fort uns 5 minuts
fins que estiguin daurades. Incorporeu a la cassola els alls amb un tall a la
pell, la ceba, la pastanaga i les
carxofes, tot tallat a talls mitjans, i coeu-lo tot plegat uns cinc minuts més.
Afegiu-hi el pebre en gra, la farigola, el llorer, el romaní, el julivert i els gots d’aigua i de vinagre,
rectifiqueu de sal i pebre i deixeu coure a foc moderat uns 30 minuts.
RECOMANACIONS:
Es pot
menjar tant en fred com en calent i és tan bona la carn com les verdures,
amaniu-ho amb el mateix suc.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada