ESCABETX DE GUATLLES I CARXOFES




ESCABETX DE GUATLLES I CARXOFES


L’escabetx és una tècnica de conservació ideal per a consumir els productes tan freds com calents i això la fa ideal per tenir plats preparats per a consumir  en el moment que ens calgui.

INGREDIENTS:

ü  8 guatlles
ü  4 pastanagues
ü  2 cebes
ü  1 cabeça d’alls
ü  4 carxofes
ü  2 fulles de llorer
ü  pebre negre en gra
ü  1 branca de farigola
ü  1 branca de romaní
ü  1 branca de julivert
ü  1 got d’oli d’oliva
ü  1 got de vinagre
ü  3 gots d’aigua
ü  sal i pebre

ELABORACIÓ:

Netegeu les guatlles, talleu-les a quarters i salpebreu-les.
En una cassola prou fonda poseu l’oli i fregiu les guatlles a foc fort uns 5 minuts fins que estiguin daurades. Incorporeu a la cassola els alls amb un tall a la pell,  la ceba, la pastanaga i les carxofes, tot tallat a talls mitjans, i coeu-lo tot plegat uns cinc minuts més. Afegiu-hi el pebre en gra, la farigola, el llorer, el romaní, el  julivert i els gots d’aigua i de vinagre, rectifiqueu de sal i pebre i deixeu coure a foc moderat uns 30 minuts.

 RECOMANACIONS:

Es pot menjar tant en fred com en calent i és tan bona la carn com les verdures, amaniu-ho amb el mateix suc.

Comentaris

Les més populars