BACALLÀ GRATINAT AMB MEL, ESPINACS I PINYONS
BACALLÀ GRATINAT AMB MEL, ESPINACS I PINYONS
És temps de quaresma i no pot faltar el bacallà, deliciós en totes les
seves presentacions
INGREDIENTS:
- 4 talls de morro de bacallà de 150 gr.
- ½ kg. d’espinacs
- 2 cullerades de pinyons
- 2 cullerades de farina
- 2 tasses de mel
- 200 ml. de nata líquida
- 1 fulla de llorer
- Nou moscada
- Formatge parmesà ratllat
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Renteu els espinacs i coeu-los amb aigua bullint amb sal durant uns 4
minuts, i escorreu-los be. Poseu una paella al foc amb un raig d’oli i els
pinyons. Quan estiguin una mica daurats,
afegiu-hi els espinacs, remeneu-ho tot uns segons, rectifiqueu de sal i pebre i
reserveu-ho.
Poseu els talls de bacallà en un cassó cobert amb aigua, i la fulla de
llorer. Escalfeu-ho al foc i, quan comenci a bullir, retireu-lo del foc. Deixeu el bacallà dins de l’aigua uns 4 minuts
i traieu-lo, tot reservant l’aigua de la cocció. Poseu-lo damunt d’un drap per
treure-li l’excés d’aigua i reserveu-lo.
Poseu un bon raig d’oli a una altra cassola, afegiu-hi les dues
cullerades de farina i un polsim de nou moscada. Coeu-ho una mica i quan estigui, afegiu-hi la
nata líquida, 800 ml. de l’aigua de coure el bacallà i la mel. Lligueu-ho com si fos una beixamel,
ajusteu-ho de sal i pebre, si cal, i coeu-ho tot remenant fins que tingui una
textura espessa.
En una safata que pugui anar a al forn escampeu-hi una mica de salsa, al
damunt els espinacs i a sobre els talls de bacallà. Cobriu-ho tot amb més salsa, empolsineu-ho amb
el formatge ratllat i gratineu-ho.
Quan el formatge estigui daurat, ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Si a l’hora de fer la salsa, l’aigua del bacallà i la nata estan
calentes, l’elaboració és molt més ràpida. En principi no han de quedar
grumolls, però si per un cas us hi trobeu, passeu la salsa per la batedora
mecànica a fi d’afinar-la bé.
També podeu coure els espinacs directament a la paella amb els pinyons,
sense bullir-los abans. Quedaran una
mica més oliosos però també són més gustosos.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada