XATONADA
XATONADA
Avui
us portem una consistent i saborosa amanida, típica de les terres de Tarragona,
que rep el seu nom de la salsa que l’acompanya, el deliciós xató o romesco.
INGREDIENTS:
ü Enciam
ü Escarola
ü Tonyina
en Oli
ü Bacallà
esqueixat
ü Anxoves
en oli
ü Olives
negres i arbequines
Per el Xató:
ü 50 gr. d’ametlles
ü 50 gr. d’avellanes
ü 1 nyora
ü 1 bitxo
ü 1 ceba escalivada
ü 1 tomàquet escalivat
ü 3 grans d’all escalivats
ü 1 llesca de pa fregit
ü pebre vermell dolç
ü vinagre
ü oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Per començar
prepareu la salsa. Poseu en un morter
les avellanes, les ametlles, i el pa fregit. Ho aixafeu tot i quan estigui ben
aixafat hi tireu la ceba, el tomàquet i
els alls escalivats, la carn de la nyora rehidratada, el bitxo, el pebre
vermell, la sal i el pebre. Un cop tot estigui ben aixafat hi tireu el vinagre
i després l’oli poc a poc com si féssiu una maionesa. La quantitat de vinagre
serà segons el gust de cadascú i la quantitat d’oli segons la densitat que us
calgui.
Ara ja podeu muntar el plat. Feu
un llit amb l’enciam i l’escarola, al damunt el bacallà esqueixat, després el
tall de tonyina i per últim les olives i les anxoves, sols us faltarà posar una
cullerada gran de salsa al damunt i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
La quantitat d’escarola i enciam
depèn del vostre gust però és millor posar-hi més escarola que enciam.
Per tenir un bon bacallà
esqueixat cal esqueixar-ho en sec i remullar-ho després sense deixar que es
dessali del tot.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada