XATONADA


XATONADA


Avui us portem una consistent i saborosa amanida, típica de les terres de Tarragona, que rep el seu nom de la salsa que l’acompanya, el deliciós xató o romesco.

INGREDIENTS:

ü  Enciam
ü  Escarola
ü  Tonyina en Oli
ü  Bacallà esqueixat
ü  Anxoves en oli
ü  Olives negres i arbequines

Per el Xató:

ü  50 gr. d’ametlles
ü  50 gr. d’avellanes
ü  1 nyora
ü  1 bitxo
ü  1 ceba escalivada
ü  1 tomàquet escalivat
ü  3 grans d’all escalivats
ü  1 llesca de pa fregit
ü  pebre vermell dolç
ü  vinagre
ü  oli d’oliva



ELABORACIÓ:


Per començar prepareu la salsa. Poseu en  un morter les avellanes, les ametlles, i el pa fregit. Ho aixafeu tot i quan estigui ben aixafat hi tireu  la ceba, el tomàquet i els alls escalivats, la carn de la nyora rehidratada, el bitxo, el pebre vermell, la sal i el pebre. Un cop tot estigui ben aixafat hi tireu el vinagre i després l’oli poc a poc com si féssiu una maionesa. La quantitat de vinagre serà segons el gust de cadascú i la quantitat d’oli segons la densitat que us calgui.
Ara ja podeu muntar el plat. Feu un llit amb l’enciam i l’escarola, al damunt el bacallà esqueixat, després el tall de tonyina i per últim les olives i les anxoves, sols us faltarà posar una cullerada gran de salsa al damunt i ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:


La quantitat d’escarola i enciam depèn del vostre gust però és millor posar-hi més escarola que enciam.
Per tenir un bon bacallà esqueixat cal esqueixar-ho en sec i remullar-ho després sense deixar que es dessali del tot.     




Comentaris

Les més populars