XUIXU DE CREMA A L’ESTIL D’EN MIQUEL
XUIXU DE CREMA A L’ESTIL D’EN MIQUEL
Un pastisset clàssic, amb una adaptació a l’abast de tothom.
INGREDIENTS:
- Una placa de pasta de full
- Sucre
- Oli de gira-sol
- Crema pastissera
Per fer la crema pastissera:
ü ½ l. de llet
ü 4 ous
ü 150 gr. de sucre
ü 50 gr. de farina
ü la pela d’una llimona
ü una branqueta de canyella o de vainilla
ELABORACIÓ:
Primer feu la crema,
doncs és important que estigui freda.
En un pot que pugui anar al foc poseu- hi els ous, el sucre, la farina i
un raig de llet. Bateu-ho fins que
estigui ben homogeni. En un pot a part
féu bullir la resta de la llet amb la canyella, la vainilla i la pela de la llimona. Quan estigui bullint aboqueu-ho damunt del
preparat anterior tot remenant amb energia.
Poseu-ho al foc sense parar de
remenar fins que tingui l’espessor desitjada.
Traieu-ho del foc i poseu-ho en un recipient a part. Cobriu-ho amb film transparent fins que es
refredi.
Empolsineu la taula de treball amb una mica de farina i poseu-hi al
damunt la placa de massa de full, i si cal, estireu-la fins que no sigui més
gruixuda d’1 mil·límetre. Talleu
triangles d’uns 15 cm .
de costat, deformeu-los una mica estirant les puntes, mulleu-ho una mica amb
aigua, poseu-hi una mica de crema al centre i emboliqueu-lo començant per la
part més ample i tancant be les puntes per a que la crema no pugui sortir.
Fregiu els xuixos amb abundant oli, vigilant que es cogui per totes les
parts igual.
Un cop cuits els poseu damunt de paper absorbent i després el arrebosseu
amb sucre, els deixeu refredar i ja es poden menjar.
RECOMANACIONS:
Si teniu problemes a l’hora de manipular la crema i embolicar-la, sempre
la podeu congelar en barretes i així
serà més fàcil formar els xuixos.
El sucre d’arrebossar-los el podeu barrejar amb una mica de canyella en
pols per donar un toc personal.
També es poden fer amb massa de croissant, com fan a Girona, però
caldria deixar que fermentessin abans de fregir-los. Si els acompanyeu amb una
sopeta de xocolata és espectacular
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada