BACALLÀ MAB SAMFAINA I MOUSSELINA D’ALL
BACALLÀ MAB SAMFAINA I MOUSSELINA D’ALL
Ja estem a quaresma i sens dubte el rei gastronòmic
d’aquestes dates és el bacallà
INGREDIENTS:
ü 4 talls de morro
de bacallà dessalat
ü Farina
ü Oli d’oliva
Per a la mousselina
ü 1 ou
ü 3 o 4 grans d’all
ü Oli de gira-sol
ü Sal i pebre
Per a la samfaina:
ü 1 albergínia
ü 1 pebrot vermell
ü 1 carbassó
ü 1 pebrot verd
ü 1 ceba
ü 1 tomàquet
ü Orenga, julivert i pebre vermell dolç
ü Oli, sal, sucre i pebre
ELABORACIÓ:
Primer feu la samfaina:
Poseu en una paella amb un bon raig d’oli, la ceba
tallada a juliana i els pebrot tallats a daus, i coeu-ho a foc lent i tapat. Quan veieu que està pràcticament cuit
incorporeu-hi el carbassó i l’albergínia també tallats a daus, remeneu-ho i
coeu-ho tot plegat fins que veieu que està tot pràcticament cuit. Per acabar, afegiu-hi el tomàquet, pelat,
sense llavors i tallat a daus petits, i continueu la cocció fins que estigui
tot cuit, rectifiqueu de sucre sal i pebre, afegiu-hi l’orenga i el pebre
vermell i reserveu.
Per a fer la mousselina:
Escaliveu els alls, (ho podeu fer al forn o fen
servir el microones), un cop estiguin escalivats, peleu-los i feu una maionesa
amb all utilitzant aquests alls, l’ou, la sal, l’oli i ajudant-vos d’una
batedora mecànica, i reserveu-la.
Per acabar, enfarineu una mica els talls de
bacallà, i fregiu-los en una paella amb un bon raig d’oli, vigilant que no
quedin massa cuits. Traieu-los de l’oli
i poseu-los damunt de paper absorbent, per treure l’excés d’oli, i per acabar
prepareu una safata que pugui anar al forn, a la base ompliu-la de samfaina al
damunt els talls de bacallà i per acabar cobriu el bacallà amb la mousselina.
Gratineu-ho fins que la mousselina comenci a agafar un color daurat i ja es
port servir.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada