BACALLÀ MAB SAMFAINA I MOUSSELINA D’ALL


BACALLÀ MAB SAMFAINA I MOUSSELINA D’ALL



Ja estem a quaresma i sens dubte el rei gastronòmic d’aquestes dates és el bacallà

INGREDIENTS:

ü  4  talls de morro de bacallà dessalat
ü  Farina
ü  Oli d’oliva

Per a la mousselina

ü  1 ou
ü  3 o 4 grans d’all
ü  Oli de gira-sol
ü  Sal i pebre

Per a la samfaina:

ü  1 albergínia
ü  1 pebrot vermell
ü  1 carbassó
ü  1 pebrot verd
ü  1 ceba
ü  1 tomàquet
ü  Orenga, julivert i pebre vermell dolç
ü  Oli, sal, sucre i pebre

ELABORACIÓ:

Primer feu la samfaina:

Poseu en una paella amb un bon raig d’oli, la ceba tallada a juliana i els pebrot tallats a daus, i coeu-ho a foc lent i  tapat. Quan veieu que està pràcticament cuit incorporeu-hi el carbassó i l’albergínia també tallats a daus, remeneu-ho i coeu-ho tot plegat fins que veieu que està tot pràcticament cuit.  Per acabar, afegiu-hi el tomàquet, pelat, sense llavors i tallat a daus petits, i continueu la cocció fins que estigui tot cuit, rectifiqueu de sucre sal i pebre, afegiu-hi l’orenga i el pebre vermell i reserveu.

 Per a fer la mousselina:

Escaliveu els alls, (ho podeu fer al forn o fen servir el microones), un cop estiguin escalivats, peleu-los i feu una maionesa amb all utilitzant aquests alls, l’ou, la sal, l’oli i ajudant-vos d’una batedora mecànica, i reserveu-la.
Per acabar, enfarineu una mica els talls de bacallà, i fregiu-los en una paella amb un bon raig d’oli, vigilant que no quedin massa cuits.  Traieu-los de l’oli i poseu-los damunt de paper absorbent, per treure l’excés d’oli, i per acabar prepareu una safata que pugui anar al forn, a la base ompliu-la de samfaina al damunt els talls de bacallà i per acabar cobriu el bacallà amb la mousselina. Gratineu-ho fins que la mousselina comenci a agafar un color daurat i ja es port servir.




Comentaris

Les més populars