MOUSSE DE CREMA CATALANA


MOUSSE DE CREMA CATALANA


El postra típic de març és, sens dubte, la crema catalana; avui farem una petita variació que ens donarà una textura i presentació original.

INGREDIENTS:

ü  1 l. de llet
ü  5 fulles de gelatina
ü  10 rovells d’ou
ü  80 gr. de midó
ü  280 gr. de sucre
ü  1 branca de canyella
ü  la pela d’una llimona


ELABORACIÓ:

Abans de res poseu a rehidratar la gelatina amb aigua freda.
Poseu dins d’un pot que pugui anar al foc, els rovells, el midó, el sucre i ¼ de litre de llet. Remeneu fins a obtenir una barreja homogènia i sense cap grumoll i reserveu.
En un pot apart, poseu la resta de llet amb la branca de canyella i la pela de la llimona i poseu-lo al foc fins que comenci a bullir.
Poseu el pot que té els rovells al foc i incorporeu, tota d’un cop, la llet que està bullint i les fulles de gelatina escorregudes, remenant amb energia per lligar tota la crema i evitar que es facin grumolls.
Coeu-ho a foc lent fins a tenir la textura espessa que vulgueu, sense deixar de remenar i evitant que arribi a bullir.
Poseu-ho en motlles i deixeu refredar unes hores a la nevera fins que estigui sòlid. Desmotlleu i serviu

  

RECOMANACIONS:


Es pot acabar posant-li sucre al damunt i cremant-la amb un ferro roent o bé amb canyella en pols al damunt.        

Comentaris

Les més populars