MOUSSE DE CREMA CATALANA
MOUSSE
DE CREMA CATALANA
El
postra típic de març és, sens dubte, la crema catalana; avui farem una petita
variació que ens donarà una textura i presentació original.
INGREDIENTS:
ü 1
l. de llet
ü 5
fulles de gelatina
ü 10
rovells d’ou
ü 80
gr. de midó
ü 280
gr. de sucre
ü 1
branca de canyella
ü la
pela d’una llimona
ELABORACIÓ:
Abans
de res poseu a rehidratar la gelatina amb aigua freda.
Poseu
dins d’un pot que pugui anar al foc, els rovells, el midó, el sucre i ¼ de
litre de llet. Remeneu fins a obtenir una barreja homogènia i sense cap grumoll
i reserveu.
En un
pot apart, poseu la resta de llet amb la branca de canyella i la pela de la
llimona i poseu-lo al foc fins que comenci a bullir.
Poseu
el pot que té els rovells al foc i incorporeu, tota d’un cop, la llet que està
bullint i les fulles de gelatina escorregudes, remenant amb energia per lligar
tota la crema i evitar que es facin grumolls.
Coeu-ho
a foc lent fins a tenir la textura espessa que vulgueu, sense deixar de remenar
i evitant que arribi a bullir.
Poseu-ho
en motlles i deixeu refredar unes hores a la nevera fins que estigui sòlid.
Desmotlleu i serviu
RECOMANACIONS:
Es pot
acabar posant-li sucre al damunt i cremant-la amb un ferro roent o bé amb
canyella en pols al damunt.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada