AMANIDA AMB QUINOA
AMANIDA AMB QUINOA
Cal presentar un pseudo-cereal que val la pena tastar.
Conegut per molts com el súper-cereal, pel seu gran contingut amb àcids omega 3
i 6 i moltes més propietats.
INGREDIENTS:
- Enciams variats
- Tomàquet
- Carbassó
- Pastanaga
- Pernil salat
- Panses sense pinyol
- Quinoa
- Ceba escalivada
- Olives kalamata
- Sal, Oli i vinagre de vi blanc
ELABORACIÓ:
Abans de res cal que prepareu la quinoa.
Renteu-la varies vegades amb l’ajut d’un colador i
amb abundant aigua freda, per treure-li la “saponina”. Després coeu-la amb
aigua o brou, fins que dobli aproximadament el seu volum i es torni
transparent, més o menys uns 15 o 20 minuts i amb una proporció de líquid de
tres vegades el volum del gra.
Deixeu-la refredar i reserveu-la.
Per preparar l’amanida feu un llit d’enciams, al
damunt ratlleu-hi el carbassó i la pastanaga, amaniu-ho amb sal oli i vinagre,
escampeu-hi unes quantes panses i el pernil tallat a dauets petits, envolteu-la
amb els talls de tomàquet i al damunt poseu-hi la quinoa cuita i freda, decoreu
amb les olives de kalamata. I torneu a amanir-ho tot. Ja es pot portar a taula.
RECOMANACIONS:
No deixeu la quinoa en remull, ja que no podríeu
treure-li la saponina i us quedaria dura.
Un dels grans secrets de les amanides és que els
diferents productes siguin de primera qualitat. Aquesta és una proposta que es
pot ampliar o variar amb altres verdures que siguin més del vostre gust, fins i
tot amb fruites o amanir-la amb una vinagreta més elaborada, però podreu veure
que la inclusió de la quinoa sempre quedarà be.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada