ORELLA DE PORC AMB BOLETS
ORELLA
DE PORC AMB BOLETS
Un plat contundent per un dia contundent “Sant Fermí”
INGREDIENTS:
ü 4
orelles de porc
ü ½
kg de bolets variats
ü 2
cebes
ü Julivert
ü 1
pebrot vermell
ü 1
pebrot verd
ü 1
tomàquet
ü 1
cabeça d’alls
ü Pebre
negre en gra
ü 3
fulles de llorer
ü Clau
d’espècie
ü Pebre
vermell dolç
ü Dues
cullerades de farina
ü Oli
d’oliva
ü Sal
ELABORACIÓ:
Per
començar s’han de coure les orelles de porc. Netegeu-les amb força aigua freda
i si tenen pèls socarrimeu-les amb un mica de flama.
Un cop
estiguin ben netes poseu-les en una olla amb les fulles de llorer, el pebre en
gra, ½ cabeça d’alls, la ceba amb els claus d’espècie punxats, el julivert i
una cullerada de sal. Cobriu-ho tot amb aigua i feu-ho bullir a foc mitjà
unes tres hores.
Un cop
cuites traieu les orelles de l’olla i reserveu el brou.
Quan
el tomàquet estigui cuit, afegiu-hi les dues cullerades de farina i una
cullerada de pebre vermell, remeneu-ho tot plegat i incorporeu a la cassola les
orelles tallades a daus mitjans, els bolets que teniu reservats i per acabar
cobriu-ho tot amb el brou de coure les orelles.
Rectifiqueu de sal i coeu-ho tot plegat uns 5 minuts més
i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
En
aquests temps port esser difícil trobar bolets. Sempre en podeu fer servir de congelats o
confitats.
També
podeu coure les orelles fent servir un olla a pressió, el temps de cocció es
reduiria a 1 hora i mitja com a molt depenent del model d’olla.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada