ORELLA DE PORC AMB BOLETS


 ORELLA DE PORC AMB BOLETS




Un  plat contundent per un dia contundent   “Sant Fermí”

INGREDIENTS:

ü  4 orelles de porc
ü  ½ kg de bolets variats
ü  2 cebes
ü  Julivert
ü  1 pebrot vermell
ü  1 pebrot verd
ü  1 tomàquet
ü  1 cabeça d’alls
ü  Pebre negre en gra
ü  3 fulles de llorer
ü  Clau d’espècie
ü  Pebre vermell dolç
ü  Dues cullerades de farina
ü  Oli d’oliva
ü  Sal

ELABORACIÓ:

Per començar s’han de coure les orelles de porc. Netegeu-les amb força aigua freda i si tenen pèls socarrimeu-les amb un mica de flama.
Un cop estiguin ben netes poseu-les en una olla amb les fulles de llorer, el pebre en gra, ½ cabeça d’alls, la ceba amb els claus d’espècie punxats, el julivert i una cullerada de sal. Cobriu-ho tot amb aigua i feu-ho bullir a foc mitjà unes  tres hores.
Un cop cuites traieu les orelles de l’olla i reserveu el brou.
 Tireu un bon raig d’oli en una cassola, i salteu el bolets fins que treguin la seva aigua i reserveu-los.  En la mateixa cassola comenceu a fregir primer la ceba, els alls i els pebrots tallats a daus petits. Quan estiguin cuits afegiu-hi el tomàquet pelat, desgranat i també tallat a daus petits.
Quan el tomàquet estigui cuit, afegiu-hi les dues cullerades de farina i una cullerada de pebre vermell, remeneu-ho tot plegat i incorporeu a la cassola les orelles tallades a daus mitjans, els bolets que teniu reservats i per acabar cobriu-ho tot amb el brou de coure les orelles.
Rectifiqueu  de sal i coeu-ho tot plegat uns 5 minuts més i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

En aquests temps port esser difícil trobar bolets.  Sempre en podeu fer servir de congelats o confitats.
També podeu coure les orelles fent servir un olla a pressió, el temps de cocció es reduiria a 1 hora i mitja com a molt depenent del model d’olla.







  


Comentaris

Les més populars