SUQUET DE RAP AMB ARRÒS A BANDA


 SUQUET DE RAP AMB ARRÒS A BANDA



 Ens acostem a la quaresma i és una bona excusa per presentar receptes de peix, i més si són tan bones i complertes com aquesta i a més tant fàcils de fer.

INGREDIENTS:


  • 4 talls de rap
  • 2 caps de rap
  • 20  cloïsses
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba petita
  • 1 porro
  • 1 nyora
  • 1 fulla de llorer
  • 1 got de vi blanc
  • 2 cullerades de pebre vermell dolç
  • Arròs
  • Sopa torrada
  • 2 grans d’all
  • Sal, pebre i oli d’oliva

 ELABORACIÓ:


Dins d’una olla posem un bon raig d’oli i hi tirem els alls.  Ho posem a coure i quan els alls siguin rossos hi afegim la ceba tallada petita.  Un cop estigui blanca, hi afegim el porro i la pastanaga també tallats petits.  Quan estiguin ben fregits, hi afegim el pebre vermell, el llorer i el vi.  Un cop reduït hi afegim els caps de rap i ho cobrim tot amb aigua.  Ho deixem bullir tot plegat uns 15 minuts.  Després ho colarem i reservarem el brou.

Per fer l’arròs posarem amb una cassola amb un raig d’oli calent, la quantitat d’arròs desitjada.  Ho nacarem una mica i hi afegirem la quantitat de brou que calgui per coure l’arròs (aproximadament 3 parts de brou per cada una d’arròs).  Rectificarem de sal i pebre i deixarem que es cogui.  Mentre es cou l’arròs, en una altra cassola posarem la resta del brou.  Quan bulli hi tirarem sopa torrada fins aconseguir espessir una mica el brou.  Ho passarem per la trituradora i per acabar hi posarem els talls de rap salpebrats i les cloïsses.  Ho courem tot plegat uns 5 minuts, i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:


Per muntar el plat posarem un tall de rap i unes quantes cloïsses amb força suc, i al costat una mica d’arròs.
Aquest plat també es pot fer substituint el rap pel lluç.

Comentaris

Les més populars