NAVALLES A LA PLANXA AMB ALL I JULIVERT


NAVALLES A LA PLANXA AMB ALL I JULIVERT


Fàcil de fer, ideal per aperitius o com a plat a taula, les navalles són un marisc deliciós i sempre ben rebut.

INGREDIENTS:

  •   Navalles
  •   Oli d’oliva
  •   Sal
  •   Alls
  •   Julivert
  •   Pebre blanc
  •   Gel

ELABORACIÓ:

Igual que amb les cloïsses, es importantíssim netejar bé les navalles. Per fer-ho, poseu-les en un bol cobertes d’aigua amb un grapat de sal i un parell de  glaçons de gel durant una mitja hora perquè s’obrin, i treguin la sorra que poguessin tenir.
Traieu-les de l’aigua amb cura de no barrejar la sorra i ja les teniu apunt de coure.
Per preparar l’oli d’all i julivert, poseu un bon raig d’oli en un bol per a batedora elèctrica. Incorporeu-hi les fulles de julivert i els alls pelats i tallats a talls i tritureu-ho fins que quedi fi.
Prepareu una planxa, amb un raig d’oli al damunt i quan estigui calenta col·loqueu-hi les navalles.  A mida que es vagin obrint salpebreu- les una mica i tombeu- les, i al minut més o menys traieu- les de la planxa, col·loqueu- les al plat de servei i mulleu- les amb l’oli d’all i julivert.
I a gaudir d’un plaer mariner.

RECOMANACIONS:

També les podríeu flamejar amb una mica de conyac just abans de treure-les de la planxa. Guanyaran en profunditat de sabors. 

Comentaris

Les més populars