NAVALLES A LA PLANXA AMB ALL I JULIVERT
NAVALLES A LA PLANXA AMB ALL I JULIVERT
Fàcil
de fer, ideal per aperitius o com a plat a taula, les navalles són un marisc
deliciós i sempre ben rebut.
INGREDIENTS:
- Navalles
- Oli
d’oliva
- Sal
- Alls
- Julivert
- Pebre
blanc
- Gel
ELABORACIÓ:
Igual
que amb les cloïsses, es importantíssim netejar bé les navalles. Per fer-ho,
poseu-les en un bol cobertes d’aigua amb un grapat de sal i un parell de glaçons de gel durant una mitja hora perquè
s’obrin, i treguin la sorra que poguessin tenir.
Traieu-les
de l’aigua amb cura de no barrejar la sorra i ja les teniu apunt de coure.
Per
preparar l’oli d’all i julivert, poseu un bon raig d’oli en un bol per a
batedora elèctrica. Incorporeu-hi les fulles de julivert i els alls pelats i
tallats a talls i tritureu-ho fins que quedi fi.
Prepareu
una planxa, amb un raig d’oli al damunt i quan estigui calenta col·loqueu-hi
les navalles. A mida que es vagin obrint
salpebreu- les una mica i tombeu- les, i al minut més o menys traieu- les de la
planxa, col·loqueu- les al plat de servei i mulleu- les amb l’oli d’all i
julivert.
I
a gaudir d’un plaer mariner.
RECOMANACIONS:
També
les podríeu flamejar amb una mica de conyac just abans de treure-les de la
planxa. Guanyaran en profunditat de sabors.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada