CREMA “VELOUTÉ” DE GAMBES


CREMA “VELOUTÉ” DE GAMBES


Segur que encara ens queden gambes a la nevera d’aquestes festes, doncs les podem aprofitar per fer una recepta francesa molt inspiradora i de fàcil elaboració.

INGREDIENTS:

  •            2 o 3 gambes per persona
  •            1 litre de fumet
  •            75 gr. de mantega
  •            75 gr. de farina
  •            Una culleradeta de pebre vermell dolç
  •            All i julivert
  •            Un raig de conyac

ELABORACIÓ:

Per a fer la crema “velouté” poseu la mantega en una cassola i desfeu-la al foc. Un cop desfeta, afegiu-hi la farina i el pebre vermell, tot remenant i torreu-ho una mica.
Incorporeu-hi el fumet i remeneu per desfer els grumolls.  Rectifiqueu de sal i pebre i coeu-ho fins que espesseixi.
Peleu les gambes, salpebreu-les i marqueu-les en una paella amb una mica d’oli, flamegeu-les amb el conyac i empolsineu-les amb l’all i el julivert
Per servir, barregeu els sucs de la paella on heu marcat les gambes amb la crema, poseu-ho en un plat fondo i al damunt les gambes. Podeu empolsinar-ho amb una mica de julivert picat.

RECOMANACIONS:

Per una millor presentació sempre podeu pelar les gambes mantenint-les-hi el cap.
Si voleu potenciar el sabor de gambes, tireu-n’hi unes quantes o com a mínim uns caps o unes closques, al fumet

Comentaris

Les més populars