CREMA “VELOUTÉ” DE GAMBES
CREMA “VELOUTÉ” DE GAMBES
Segur
que encara ens queden gambes a la nevera d’aquestes festes, doncs les podem
aprofitar per fer una recepta francesa molt inspiradora i de fàcil elaboració.
INGREDIENTS:
- 2 o 3 gambes per persona
- 1 litre de fumet
- 75 gr. de mantega
- 75 gr. de farina
- Una culleradeta de pebre vermell dolç
- All i julivert
- Un raig de conyac
ELABORACIÓ:
Per a
fer la crema “velouté” poseu la mantega en una cassola i desfeu-la al foc. Un
cop desfeta, afegiu-hi la farina i el pebre vermell, tot remenant i torreu-ho
una mica.
Incorporeu-hi
el fumet i remeneu per desfer els grumolls. Rectifiqueu de sal i pebre i coeu-ho fins que espesseixi.
Peleu
les gambes, salpebreu-les i marqueu-les en una paella amb una mica d’oli,
flamegeu-les amb el conyac i empolsineu-les amb l’all i el julivert
Per
servir, barregeu els sucs de la paella on heu marcat les gambes amb la crema,
poseu-ho en un plat fondo i al damunt les gambes. Podeu empolsinar-ho amb una
mica de julivert picat.
RECOMANACIONS:
Per
una millor presentació sempre podeu pelar les gambes mantenint-les-hi el cap.
Si
voleu potenciar el sabor de gambes, tireu-n’hi unes quantes o com a mínim uns
caps o unes closques, al fumet
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada