PURÉ DE CIGRONS AMB CLOÏSSES I OLI DE JULIVERT
PURÉ DE CIGRONS AMB CLOÏSSES I OLI DE JULIVERT
Un mar
i muntanya deliciós que cal tastar.
INGREDIENTS:
- 150 gr. de cigrons cuits
- 100 cc de crema de llet
- 2 dotzenes de cloïsses
- 1 copa de vi blanc
- All
- Julivert
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Per
començar prepareu l’oli de julivert:
escaldeu durant 4 o 5 segons amb aigua bullint un grapat de fulles de
julivert. Traieu-lo i poseu-lo en un bol
amb aigua amb gel. Un cop fred el
julivert, eixugueu-lo, poseu-lo en un pot de batedora i cobriu-lo amb oli
d’oliva i tritureu-ho.
Per a
fer les cloïsses poseu en una paella un raig d’oli, el vi blanc, all i julivert
tallat petit i les cloïsses. Tapeu-ho i
coeu-ho fins que les cloïsses comencin a obrir-se. Traieu-ho del foc, retireu les closques de
les cloïsses i reserveu-les cobertes amb el suc que han deixat.
Per
preparar la crema de cigrons, poseu els cigrons i la crema de llet en un pot i
escalfeu-ho. Quan estigui calent,
tritureu-ho fins que tingui una textura fina (si cal passeu-ho per un colador xinès
després de triturat, i si voleu una textura més líquida, afegiu-hi una mica del
suc que han deixat les cloïsses.
Reserveu-ho calent.
Per
muntar el plat, poseu en un bol de vidre la crema de cigrons, al damunt unes
quantes cloïsses, i per acabar, amaniu-ho amb una mica d’oli de julivert.
RECOMANACIONS:
És
important que les cloïsses estiguin ben netes de sorra. Per això cal posar-les amb aigua, gel i sal
durant mitja hora com a mínim abans de coure-les.
La
tècnica que hem fet servir per a fer l’oli de julivert, també es pot utilitzar
per a preparar olis amb altres herbes aromàtiques.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada