CONILL AMB CARGOLS I CEPS


CONILL AMB CARGOLS I CEPS



Una combinació genuïnament catalana i cent per cent de terra endins.

INGREDIENTS:

  •            2 conills mitjans
  •            4 dotzenes de cargols
  •            300 gr. de ceps assecats
  •            farina
  •            300 cc de vi ranci
  •            2 ceba
  •            3 grans d’all
  •            2 tomàquets madurs
  •            ½ pebrot vermell escalivat

Per a la picada:

ü  10 ametlles torrades
ü  10 avellanes torrades
ü  1 galeta maria
ü  ½ presa de xocolata negra

ELABORACIÓ:

Per començar, poseu a rehidratar els ceps amb aigua unes 2 o 3 hores.
Mentrestant, coeu els cargols, ben nets, poseu-los dins d’un olla amb l’aigua       freda, una fulleta de llorer i una branqueta de romaní, i el foc molt lent per enganyar-los.  Un cop comenci a bullir l’aigua tireu-hi la sal i  deixeu-ho coure fins que estiguin cuits, uns 30 minuts. Després reserveu-los, i guardeu també el  brou.
Coleu els ceps i reserveu l’aigua de rehidratar-los
Talleu el conill a trossos, salpebreu-lo, enfarineu-lo i fregiu-lo en una cassola amb un bon raig d’oli.  Quan estigui daurat, afegiu-hi els ceps rehidratats.  Coeu-ho tot plegat uns minuts,  retireu-lo de la cassola i reserveu-lo.
A la mateixa cassola, fregiu-hi la ceba i l’all tallats molt petits.  Quan estigui cuit  incorporeu-hi el tomàquet, pelat, sense grana i tallat petit i coeu-ho tot plegat a foc lent fins que estigui ben confitat.  Incorporeu-hi el pebrot escalivat tallat a tires.
Afegiu a la cassola el conill i els ceps que teniu reservats, remeneu-ho i afegiu-hi el vi ranci. Deixeu reduir uns minutets i cobriu-ho amb el brou de coure els cargols i l’aigua de rehidratar els ceps, a parts iguals.
 Coeu-ho tot plegat 1/2 hora. Afegiu-hi els cargols i continueu la cocció ¼ d’hora  més. Poseu-hi la picada i feu-lo coure un altre ¼ d’hora. Rectifiqueu de sal i pebre i serviu-ho ben calent

RECOMANACIONS:

He fet servir ceps assecats, perquè ja no és temps de que siguin frescos, però si és temporada, també es podria fer amb ceps frescos o amb qualsevol altre bolet. Caldria fregir-los una mica abans d’incorporar-los al conill.




Comentaris

Les més populars