GRANADA D’ALBERGÍNIES


GRANADA D’ALBERGÍNIES



Un detall de cuina mallorquina, concretament un plat de festa d’orígen medieval i de clares reminiscències àrabs.

INGREDIENTS:

  •         600 gr. d’albergínies
  •         125 gr. de carn picada de porc i vedella
  •         50 gr. de sobrassada
  •         5 ous
  •         1 ceba grossa
  •         0,5 dl. de llet
  •         100 gr. de pebrot vermell
  •         0,5 dl. d’oli d’oliva
  •         Sal i pebre negre
  •         Mantega i farina per a untar el motlle

ELABORACIÓ:

Prepareu un motllo rodó o rectangular d’una capacitat aproximada d’un litre.  Fregeu-lo amb mantega i empolsineu-lo amb farina.  Talleu l’albergínia en daus petits, sense pelar-la.  Poseu-la en aigua i sal durant 15 minuts.  Traieu la grana dels pebrots i talleu-los a daus petits.  Feu el mateix amb la ceba.  Poseu l’oli en una cassola i fregiu-hi la ceba durant uns 3 minuts a foc lent i tapada.  Afegiu-hi els pebrots i coeu-ho tot plegat uns 10 minuts a foc més viu.  Incorporeu-hi la carn i la sobrassada i fregiu-ho tot plegat uns 3 minuts tot remenant-ho.  Escorreu l’albergínia i afegiu-la a la cassola.  Salpebreu-ho i coeu-ho tot plegat uns 10 minuts.
Mentre es va coent, bateu els ous amb la llet.  Quan el sofregit sigui cuit i s’hagi refredat una mica, tireu-lo a la barreja d’ous i llet.  Rectifiqueu de sal i pebre i aboqueu-ho dins el motllo que havíeu preparat al principi.  Poseu-lo al forn a 175º i coeu-ho uns 35-40 minuts o fins que sigui cuit.

RECOMANACIONS:

Aquest plat es pot servir calent o a temperatura ambient i queda molt bo acompanyat amb salsa de tomàquet.

Comentaris

Les més populars