GRANADA D’ALBERGÍNIES
GRANADA D’ALBERGÍNIES
Un detall de cuina mallorquina, concretament un
plat de festa d’orígen medieval i de clares reminiscències àrabs.
INGREDIENTS:
- 600 gr. d’albergínies
- 125 gr. de carn picada de porc i vedella
- 50 gr. de sobrassada
- 5 ous
- 1 ceba grossa
- 0,5 dl. de llet
- 100 gr. de pebrot vermell
- 0,5 dl. d’oli d’oliva
- Sal i pebre negre
- Mantega i farina per a untar el motlle
ELABORACIÓ:
Prepareu
un motllo rodó o rectangular d’una capacitat aproximada d’un litre. Fregeu-lo amb mantega i empolsineu-lo amb
farina. Talleu l’albergínia en daus
petits, sense pelar-la. Poseu-la en
aigua i sal durant 15 minuts. Traieu la
grana dels pebrots i talleu-los a daus petits.
Feu el mateix amb la ceba. Poseu
l’oli en una cassola i fregiu-hi la ceba durant uns 3 minuts a foc lent i
tapada. Afegiu-hi els pebrots i coeu-ho
tot plegat uns 10 minuts a foc més viu.
Incorporeu-hi la carn i la sobrassada i fregiu-ho tot plegat uns 3
minuts tot remenant-ho. Escorreu
l’albergínia i afegiu-la a la cassola.
Salpebreu-ho i coeu-ho tot plegat uns 10 minuts.
Mentre
es va coent, bateu els ous amb la llet.
Quan el sofregit sigui cuit i s’hagi refredat una mica, tireu-lo a la
barreja d’ous i llet. Rectifiqueu de sal
i pebre i aboqueu-ho dins el motllo que havíeu preparat al principi. Poseu-lo al forn a 175º i coeu-ho uns 35-40
minuts o fins que sigui cuit.
RECOMANACIONS:
Aquest
plat es pot servir calent o a temperatura ambient i queda molt bo acompanyat
amb salsa de tomàquet.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada