CAP DE LLOM AL FORN AMB BOLETS
CAP DE LLOM AL FORN AMB BOLETS
La
cuina tradicional, sens dubte és un recurs que no podem oblidar mai, i aquest n’és
un gran exemple.
INGREDIENTS:
ü Una
peça sencera de cap de llom de porc
ü Dues
pastanagues
ü Dos
porros
ü Dos
tomàquets
ü Una
ceba gran
ü Una
cabeça d’alls
ü Un
got de vi blanc
ü Llard
de porc
ü Oli
d’oliva
ü Sal
i pebre
ü 2
cullerades de farina
ü Herbes
provençals
ü ½
kg de bolets variats
ELABORACIÓ:
Lligueu el cap de llom amb un cordill adient, con si ho féssim amb un
tall rodó de vedella.
Talleu les verdures, pastanagues, porros, tomàquets, alls i cebes, a
daus i poseu-les al fons d’una plata que pugui anar al forn.
Al damunt col·loqueu-hi el cap de llom, salpebreu-lo abundantment, poseu
llard de porc, una bona quantitat d’herbes provençals i un bon raig d’oli i
poseu-lo al forn pre-escalfat a 180º.
Quan porti mitja hora aproximadament, gireu el tall de carn i coeu-lo mitja
hora més. Després regueu el tall de carn amb el vi blanc i
continueu coent-lo fins que ho estigui del tot, tenint cura de girar-lo de tant
en tant.
Aproximadament ½ hora per kg. de carn.
Un cop la carn estigui cuita, traieu la safata del forn, reserveu la
peça de carn i poseu la safata al damunt del foc.
Incorporeu-hi la farina, remeneu-la i coeu-la un dos o tres minuts. Afegiu-hi aigua fins a omplir la plata i
coeu-lo tot plegat us 20 o 25 minuts més.
Després coleu-ho tot i reserveu la salsa resultant.
Tot aquest procés es pot fer el dia d’abans.
El dia que vulgueu servir el plat. Talleu la carn a llesques primes i
reserveu-les. En una cassola tireu-hi un raig d’oli i fregiu els bolets, quan
estiguin cuits, afegiu-hi una bona quantitat de la salsa de coure la carn i els
talls de carn que hem reservat i coeu-lo tot plegat uns 10 minuts, i ja es pot
servir.
RECOMANACIONS:
És un plat ideal per a molts comensals, doncs la feina forta es pot
tenir feta i acabar-lo a última hora és un moment.
Jo he fet servir, cap de llom de
porc. És evident que amb tall rodó de
vedella seria un clàssic de la cuina catalana, però amb cap de llom de porc
també té uns resultats espectaculars.
Una darrera recomanació, quan afegiu la salsa als bolets i hi poseu la
carn, ratlleu al damunt una mica de xocolata negra. Ja em direu que us sembla.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada