TÀRTAR DE SÍNDRIA I TONYINA AMB SALSA TERIYAKI
TÀRTAR DE SÍNDRIA I TONYINA AMB SALSA TERIYAKI
La cuina japonesa s’està introduint amb èxit a les
nostres taules, Cal tenir-la present .
INGREDIENTS:
Per la salsa teriyaki
- ½ tassa (de cafè amb llet) de salsa de soja
- 2 tasses d’aigua
- 1 culleradeta (de cafè) de gingebre en pols
- ½ culleradeta d’all en pols
- 10 cullerades (soperes) de sucre morè
- 4 cullerades de mel
- 2 cullerades de farina de blat de moro
Per el tàrtar
- 500gr. de llom de tonyina fresca
- 400 gr. de síndria sense grana ni pell
- Gingebre fresc
- 2 cullerades de salsa teriyaki
- 2 cullerades de salsa de soja
- 1 cullerada de tahina (pasta de sèsam)
- 1culleradeta de llavors de sèsam torrades
- ratlladura de pell d’una llimona
- cibulet picat
- sal
- caviar d’arengada
- pasta wasabi picant (optatiu)
ELABORACIÓ:
Primer prepareu la salsa teriyaki.
Dissoleu la farina de blat de moro en l’aigua
freda, posteriorment afegiu-hi la resta d’ingredients i escalfeu-ho tot plegat
fins que estigui tot ben emulsionat, i reserveu-ho.
Per a fer el
tàrtar, talleu la síndria i la tonyina en dauets petits i poseu-los en un bol.
En un altre bol poseu-hi una mica de
gingebre ratllat, la salsa de teriyaki, la salsa de soja, la tahina, el sèsam
torrat, la ratlladura de pell de llimona, una mica de sal i, si us agrada
picant, una mica de wasabi. Remeneu-ho
tot per fer una salsa uniforma i quan estigui tot integrat, barregeu-la amb la
síndria i la tonyina i una mica de cibulet picat. Rectifiqueu de sal, si cal, i
deixeu-ho reposar a la nevera un hora.
Quan munteu el plat, poseu el tàrtar en un bol o en
un plat amb l’ajut d’un motllo rodó. Amaniu-ho
amb el suc que ha deixat anar a la maceració, poseu-hi el caviar al damunt, una
mica de cibulet, les llavors de sèsam torrat i, si el voleu picant, una mica de
wasabi.
RECOMANACIONS:
Si mengeu peix cru és recomanable que el tingueu
congelat a -20º durant 72 hores, el deixeu descongelar a la nevera la nit d’abans,
i estarà perfecte.
La salsa teriyaki també la podeu comprar feta, però
sempre és millor fer-la al vostre gust.
Si presenteu aquest plat amb uns “palets “ per
menjar-lo, ja serà el “top” d’exòtic.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada