CROQUETES DE MARISC I SAFRÀ


CROQUETES DE MARISC I SAFRÀ

 
Dins d’aquestes dates, també és costum començar els àpats amb un aperitiu.  Avui us portem una idea econòmica, però molt saborosa.

 INGREDIENTS:


ü  300 grs. de musclos
ü  4 cullerades de farina
ü  1 ceba petita
ü  1 culleradeta de safrà
ü  ½ litre de llet
ü  1 got de vi blanc
ü  ½ llimona
ü  3 cullerades de mantega
ü  Oli de gira-sol
ü  Pa ratllat
ü  1 fulla de llorer, sal i pebre
ü  2 ous

 ELABORACIÓ:


Per començar courem els musclos al vapor.   Posarem la copeta de vi, la fulla de llorer i la mitja llimona amb una mica d’aigua i els musclos ja nets en una olla i ho courem fins que els musclos s’obrin.  Retirarem les closques i reservarem per separat els musclos i el brou que en quedi, prèviament colat. 
Posarem a escalfar la llet amb el brou dels musclos.  Al costat, en una paella hi posarem la mantega i hi courem la ceba picada el més prim possible.  Quan estigui cuita hi afegirem els musclos, també trinxats molt petits, el safrà i després la farina, remenant i anant-hi incorporant la llet i el brou, sense deixar de remenar, i fins que tinguem una textura de beixamel espessa (aproximadament per 4 cullerades soperes de farina, ¾ de litre de brou).  Ajustarem de sal i pebre i ho posarem a una safata per refredar durant un mínim d’un parell d’hores.  És recomanable fer-ho el dia abans.

Ara farem les croquetes.  Fem petites boles amb la pasta, en forma de croqueta.  Les passarem per farina, després per ou batut i finalment per pa ratllat i les fregirem a la paella o fregidora amb l’oli ben calent.

 RECOMANACIONS:


Un cop tenim les croquetes fetes, i abans de coure-les, les podem congelar i fer-les servir quan les necessitem.
També hi podem incorporar altre tipus de marisc en funció de la nostra economia o dels nostres gustos.


Comentaris

Les més populars