CROQUETES DE MARISC I SAFRÀ
CROQUETES DE MARISC I SAFRÀ
Dins
d’aquestes dates, també és costum començar els àpats amb un aperitiu. Avui us portem una idea econòmica, però molt
saborosa.
INGREDIENTS:
ü 300
grs. de musclos
ü 4
cullerades de farina
ü 1
ceba petita
ü 1
culleradeta de safrà
ü ½
litre de llet
ü 1
got de vi blanc
ü ½
llimona
ü 3
cullerades de mantega
ü Oli
de gira-sol
ü Pa
ratllat
ü 1
fulla de llorer, sal i pebre
ü 2
ous
ELABORACIÓ:
Per
començar courem els musclos al vapor.
Posarem la copeta de vi, la fulla de llorer i la mitja llimona amb una
mica d’aigua i els musclos ja nets en una olla i ho courem fins que els musclos
s’obrin. Retirarem les closques i
reservarem per separat els musclos i el brou que en quedi, prèviament colat.
Posarem
a escalfar la llet amb el brou dels musclos.
Al costat, en una paella hi posarem la mantega i hi courem la ceba
picada el més prim possible. Quan
estigui cuita hi afegirem els musclos, també trinxats molt petits, el safrà i
després la farina, remenant i anant-hi incorporant la llet i el brou, sense
deixar de remenar, i fins que tinguem una textura de beixamel espessa
(aproximadament per 4 cullerades soperes de farina, ¾ de litre de brou). Ajustarem de sal i pebre i ho posarem a una
safata per refredar durant un mínim d’un parell d’hores. És recomanable fer-ho el dia abans.
Ara
farem les croquetes. Fem petites boles
amb la pasta, en forma de croqueta. Les
passarem per farina, després per ou batut i finalment per pa ratllat i les
fregirem a la paella o fregidora amb l’oli ben calent.
RECOMANACIONS:
Un cop
tenim les croquetes fetes, i abans de coure-les, les podem congelar i fer-les
servir quan les necessitem.
També
hi podem incorporar altre tipus de marisc en funció de la nostra economia o
dels nostres gustos.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada