CANELONS DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB SALSA DE PEBROT DEL PIQUILLO


CANELONS DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB SALSA DE PEBROT DEL PIQUILLO


Una bona presentació per un duet clàssic

INGREDIENTS:

  •   12  plaques de canelons
  •   300 gr. de bacallà esqueixat
  •   150 ml. de nata líquida
  •   Sal i pebre
  •   Formatge parmesà ratllat

Per la salsa

  •   2 cullerades de mantega
  •   2 cullerades de farina
  •   250 gr. de pebrots del “piquillo”
  •   1 litre de llet
  •   Un polsim de nou moscada
  •   Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Coeu les plaques de canelons segons les instruccions del fabricant i reserveu-les.
Poseu la crema de llet en un cassó i escalfeu-la, quan comenci a bullir el cassó del foc, incorporeu-hi el bacallà i tritureu-ho amb l’ajut d’una batedora mecànica, fins a tenir una crema homogènia espessa i ben lligada.
Formeu els canelons farcint amb la brandada les plaques de caneló i reserveu-los.
Per fer la salsa poseu-hi la mantega en un pot, escalfeu-la fins que estigui desfeta, incorporeu-hi la farina i remeneu fins a lligar-ho.  Afegiu-hi la llet , prèviament escalfada, remeneu i  desfeu els grumolls. Poseu-hi els pebrots i tritureu-ho amb l’ajut d’una batedora mecànica, fins que sigui una salsa fina. Rectifiqueu de sal, pebre i nou moscada i coeu-ho tot plegat fins que tingui una textura espessa.
Prepareu una safata per anar al forn, escampant una mica de salsa al fons, al damunt els canelons. Cobriu-los amb la resta de salsa, empolsineu-los amb el formatge  i gratineu-los.  

RECOMANACIONS:

També es poden menjar freds.  En aquest cas, no caldrà gratinar-los amb formatge. 



Comentaris

Les més populars