CANELONS DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB SALSA DE PEBROT DEL PIQUILLO
CANELONS DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB SALSA DE PEBROT DEL PIQUILLO
Una bona presentació per un duet clàssic
INGREDIENTS:
- 12 plaques de canelons
- 300 gr. de bacallà esqueixat
- 150 ml. de nata líquida
- Sal i pebre
- Formatge parmesà ratllat
Per la salsa
- 2 cullerades de mantega
- 2 cullerades de farina
- 250 gr. de pebrots del “piquillo”
- 1 litre de llet
- Un polsim de nou moscada
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Coeu les plaques de canelons segons les instruccions del fabricant i
reserveu-les.
Poseu la crema de llet en un cassó i escalfeu-la, quan comenci a bullir
el cassó del foc, incorporeu-hi el bacallà i tritureu-ho amb l’ajut d’una
batedora mecànica, fins a tenir una crema homogènia espessa i ben lligada.
Formeu els canelons farcint amb la brandada les plaques de caneló i
reserveu-los.
Per fer la salsa poseu-hi la mantega en un pot, escalfeu-la fins que
estigui desfeta, incorporeu-hi la farina i remeneu fins a lligar-ho. Afegiu-hi la llet , prèviament escalfada,
remeneu i desfeu els grumolls. Poseu-hi
els pebrots i tritureu-ho amb l’ajut d’una batedora mecànica, fins que sigui
una salsa fina. Rectifiqueu de sal, pebre i nou moscada i coeu-ho tot plegat
fins que tingui una textura espessa.
Prepareu una safata per anar al forn, escampant una mica de salsa al
fons, al damunt els canelons. Cobriu-los amb la resta de salsa, empolsineu-los
amb el formatge i gratineu-los.
RECOMANACIONS:
També es poden menjar freds. En
aquest cas, no caldrà gratinar-los amb formatge.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada