AMANIDA DE TOMÀQUET DE L’HORT I BURRATA


AMANIDA DE TOMÀQUET DE L’HORT I BURRATA


Cal aprofitar una de les meravelles gastronòmiques de casa nostra, els tomàquets en plena temporada, collits de la mata quan ja son vermells, conreats a casa, o bé de km-0. Els acompanyarem amb el toc mediterrani de “burrata”

INGREDIENTS:

  •   Tomàquets madurs
  •   1 burrata per persona
  •   Fulles d’alfàbrega fresca
  •   Pinyons
  •   Sal
  •   Oli d’oliva verge extra
  •   Vinagre de Mòdena
  •   Sal i pebre blanc mòlt

ELABORACIÓ:

Torreu una mica els pinyons, fent servir una paella amb unes gotes d’oli, i quan estiguin daurats retireu-los del foc i reserveu-los.
Prepareu la vinagreta: emulsioneu un polsim de sal i pebre amb una part de vinagre per tres parts d’oli, i reserveu-la.
A l’hora de muntar el plat, peleu els tomàquets, talleu-los a talls mitjans i escampeu-los damunt del plat. Empolsineu-los amb una mica de sal, escampeu al damunt els pinyons i les fulles d’alfàbrega i per acabar col·loqueu al centre del plat la burrata.
Es pot posar la vinagreta en una salsera al costat perquè cada persona l’amaneixi al seu gust. I a gaudir d’aquest regal de la natura.

RECOMANACIONS:

La gràcia d’aquesta amanida és que el tomàquet sigui gustós, per això és ideal per ara, que és la millor temporada.
La burrata és un formatge italià de la família de la mozarel·la, però molt més cremós.  Si no en teniu, podeu fer servir mozarel·la i fins i tot formatge fresc.
Podeu enriquir aquesta amanida amb més productes, però a mi m’agrada tant la combinació de tomàquet madur i formatge cremós, que amb un tipus de fruit sec i una mica d’amaniment ja en tinc prou.  




Comentaris

Les més populars