AMANIDA DE TOMÀQUET DE L’HORT I BURRATA
AMANIDA DE TOMÀQUET DE L’HORT I BURRATA
Cal
aprofitar una de les meravelles gastronòmiques de casa nostra, els tomàquets en
plena temporada, collits de la mata quan ja son vermells, conreats a casa, o bé
de km-0. Els acompanyarem amb el toc mediterrani de “burrata”
INGREDIENTS:
- Tomàquets
madurs
- 1
burrata per persona
- Fulles
d’alfàbrega fresca
- Pinyons
- Sal
- Oli
d’oliva verge extra
- Vinagre
de Mòdena
- Sal
i pebre blanc mòlt
ELABORACIÓ:
Torreu
una mica els pinyons, fent servir una paella amb unes gotes d’oli, i quan
estiguin daurats retireu-los del foc i reserveu-los.
Prepareu
la vinagreta: emulsioneu un polsim de sal i pebre amb una part de vinagre per
tres parts d’oli, i reserveu-la.
A
l’hora de muntar el plat, peleu els tomàquets, talleu-los a talls mitjans i
escampeu-los damunt del plat. Empolsineu-los amb una mica de sal, escampeu al
damunt els pinyons i les fulles d’alfàbrega i per acabar col·loqueu al centre
del plat la burrata.
Es
pot posar la vinagreta en una salsera al costat perquè cada persona l’amaneixi
al seu gust. I a gaudir d’aquest regal de la natura.
RECOMANACIONS:
La
gràcia d’aquesta amanida és que el tomàquet sigui gustós, per això és ideal per
ara, que és la millor temporada.
La
burrata és un formatge italià de la família de la mozarel·la, però molt més
cremós. Si no en teniu, podeu fer servir
mozarel·la i fins i tot formatge fresc.
Podeu
enriquir aquesta amanida amb més productes, però a mi m’agrada tant la
combinació de tomàquet madur i formatge cremós, que amb un tipus de fruit sec i
una mica d’amaniment ja en tinc prou.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada