MÚRGOLES O RABASSOLES AMB CREMA DE FOIE

MÚRGOLES O RABASSOLES AMB CREMA DE FOIE



Els bolets de primavera són perfectes per a la cuina: múrgoles, moixernons..
Tenen sabors penetrants i combinen perfectament amb les carns.

INGREDIENTS:

  •          20 o 25 múrgoles fresques
  •          1 ceba petita
  •          1 copa de xerès Pedro Ximénez
  •          50 gr. de foie fresc
  •          200 ml. de crema de llet
  •           Sal i pebre
  •          1 nou de mantega


ELABORACIÓ:

Netegeu les múrgoles de terra amb un pinzell.  Si cal fer servir aigua, utilitzeu-ne la mínima possible.  Poseu-les damunt de paper de cuina perquè quedin ben eixutes. Poseu la mantega en una paella i quan sigui fosa, afegiu-hi la ceba tallada ben petita.  Quan sigui transparent, afegiu-hi les múrgoles, un polsim de sal i pebre i la copa de Pedro Ximénez.  Deixeu-ho coure tot plegat fins que s’hagi evaporat l’alcohol. Afegiu-hi el foie tallat petit i la crema de llet. Coeu-ho tot plegat fins que el foie es dissolgui i la salsa espesseixi.  Rectifiqueu de sal i pebre, i ja ho podeu servir.

RECOMANACIONS:
Aquest plat es pot menjar sol o com a guarnició per a carns fetes a la planxa.
Si feu servir múrgoles deshidratades, cal primer rehidratar-les, amb llet o amb aigua, durant un mínim de 3 o 4 hores.  Després les feu bullir durant 10 minuts, les eixugueu bé, i a partir d’aquí les feu servir com les fresques.


Comentaris

Les més populars