MÚRGOLES O RABASSOLES AMB CREMA DE FOIE
MÚRGOLES O RABASSOLES AMB CREMA DE FOIE
Els bolets de primavera són perfectes per a la
cuina: múrgoles, moixernons..
Tenen sabors penetrants i combinen perfectament amb
les carns.
INGREDIENTS:
- 20 o 25 múrgoles fresques
- 1 ceba petita
- 1 copa de xerès Pedro Ximénez
- 50 gr. de foie fresc
- 200 ml. de crema de llet
- Sal i pebre
- 1 nou de mantega
ELABORACIÓ:
Netegeu les múrgoles de terra amb un pinzell. Si cal fer servir aigua, utilitzeu-ne la
mínima possible. Poseu-les damunt de
paper de cuina perquè quedin ben eixutes. Poseu la mantega en una paella i quan
sigui fosa, afegiu-hi la ceba tallada ben petita. Quan sigui transparent, afegiu-hi les
múrgoles, un polsim de sal i pebre i la copa de Pedro Ximénez. Deixeu-ho coure tot plegat fins que s’hagi
evaporat l’alcohol. Afegiu-hi el foie tallat petit i la crema de llet. Coeu-ho
tot plegat fins que el foie es dissolgui i la salsa espesseixi. Rectifiqueu de sal i pebre, i ja ho podeu
servir.
RECOMANACIONS:
Aquest plat es pot menjar sol o com a guarnició per
a carns fetes a la planxa.
Si feu servir múrgoles deshidratades, cal primer
rehidratar-les, amb llet o amb aigua, durant un mínim de 3 o 4 hores. Després les feu bullir durant 10 minuts, les
eixugueu bé, i a partir d’aquí les feu servir com les fresques.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada