APERITIUS DE FESTA 2 -- PIRULETES DE TOMÀQUET--BOMBÓ DE FOIE
APERITIUS DE FESTA 2
PIRULETES DE TOMÀQUET
INGREDIENTS:
ü Tomàquets
jardí
ü 100
gr. de sucre
ü 100
ml. d’aigua
ü Sèsam
torrat
ü Broquetes
de fusta
ELABORACIÓ:
Poseu al
foc un pot amb l’aigua i el sucre. Quan
el sucre estigui dissolt i una mica caramel·litzat, traieu-lo del foc. Punxeu un tomàquet en una broqueta. Suqueu-lo en l’almívar i després
arrebosseu-lo el màxim possible amb el sèsam torrat. Deixeu-ho refredar. Repetiu l’operació tantes vegades com
vulgueu.
RECOMANACIONS:
El
contrast entre la frescor del tomàquet, el dolç del caramel i el cruixent del
sèsam és molt recomanable.
BOMBÓ DE FOIE
Una autentica delicadesa
ü ½ kg de foie fresc
ü 250
ml de vi d’oporto
ü Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Deixeu temperar el foie i
traieu-li les venes
Poseu-lo dins d’un bol
per a batedora amb l’oporto, la sal i el pebre i tritureu-lo fins a tenir-hi
una pasta homogènia (aproximadament un minut), deixeu-lo reposar a la nevera
uns 5 minuts i serviu-lo acompanyat de melmelada fruites o be amb una mica de
reducció d’oporto
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada