POLLASTRE AMB GAMBES
POLLASTRE AMB GAMBES
Els mar i muntanya són un
dels trets característics de la cuina catalana i aquest és sens dubte un del
millors
INGREDIENTS:
ü 1
pollastre
ü 1
dotzena de gambes
ü 1
pebrot vermell
ü 1
ceba
ü 2
tomàquets
ü 1
nyora
ü 1
branca de romaní
ü 1
branca de farigola
ü 2
fulles de llorer
ü ½
copa de conyac
ü Oli,
sal i pebre
Per a la picada:
ü 1
dotzena d’ametlles
ü 1
dotzena d’avellanes
ü 1
gra d’all
ü 1
galeta maria
ü Julivert
picat
ü 1
got de vi ranci
ELABORACIÓ:
Poseu
a rehidratar la nyora dins un got d’aigua.
En una cassola poseu-hi un bon raig d’oli, fregiu les gambes prèviament
salpebrades i reserveu-les. En el mateix
oli fregiu el pollastre tallat a octaus i enfarinat. Un cop cuit, reserveu-lo amb les gambes. A la mateixa cassola hi tireu el pebrot i la
ceba tallats petits. Quan estiguin cuits,
afegiu-hi el tomàquet i la nyora, incorporeu-hi les herbes, tapeu-ho i
deixeu-ho coure tot plegat fins que estigui cuit. Tireu-hi el conyac i flamegeu-lo. Poseu el pollastre dins la cassola. Afegiu-hi l’aigua de rehidratar la nyora i
deixeu-ho coure tot plegat uns 10 minuts.
Mentrestant
prepareu la picada amb tots els ingredients, i deixateu-la amb una mica de vi
ranci. Incorporeu a la cassola les
gambes i la picada i deixeu-ho coure tot plegat uns cinc minuts més. I ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Si
voleu que la salsa us quedi més fina, abans d’afegir-hi el pollastre,
tritureu-la amb una batedora i passeu-la per un colador xinès.
La
salsa ha de quedar espessa, i cal recordar que aquest plat encara és més bo si
el preparem un dia per a l’altre.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada