ARRÒS DE SEITONS


ARRÒS DE SEITONS




L’arròs també pot ser una delícia més de les moltes que ens porta aquest petit peix.

INGREDIENTS:


Per a l’arròs


  • 12 seitons nets, sense cap ni espines
  • 350 grs. d’arròs
  • 1 ceba petita
  • 2 grans d’all
  • ½ pebrot vermell
  • 1 pebrot verd petit
  • 1 tomàquet madur
  • 1 l. de fumet de saitons
  • Oli, sal i pebre

Per al fumet: 

  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 fulla de llorer
  • Els caps i les espines dels seitons

ELABORACIÓ:


Abans de res cal fer el fumet posant en un pot tots els ingredients amb un llitre i mig d’aigua i fent-lo bullir durant mitja hora.  Ho coleu i ho reserveu calent.  En  una paella amb un bon raig d’oli coeu la ceba i l’all tallat petit.  Quan estigui cuit hi afegir els pebrots tallats petits i  quan aquests estiguin cuits hi incorporeu el tomàquet.  Quan el sofregit estigui fet, rectifiqueu de sal i pebre i tireu-hi l’arròs.  Sofregiu-ho tot plegat una mica i hi incorporeu el brou bullint.  Coeu-ho tot plegat uns 15 minuts.  Torneu a comprovar el punt de sal, i per acabar poseu-hi els filets de seitó i coeu-ho fins que l’arròs estigui fet, aproximadament uns 5 minuts més.  I ja es pot servir.

RECOMANACIONS:


Al sofregit li podeu afegir una mica de pebre vermell dolç. 
Després d’incorporar els seitons, tingueu cura de no trencar-los si remeneu una mica l’arròs.



Comentaris

Les més populars