TIMBAL GRATINAT DE POP AMB PARMENTIER
TIMBAL GRATINAT DE POP AMB PARMENTIER
INGREDIENTS:
- Tres
o quatre patates
- Dues
o tres potes de pop cuites
- 4
grans d’all
- Un
got d’oli d’oliva
- Sal
i pebre negre
- Pebre
vermell dolç fumat
- 1
Ou
ELABORACIÓ:
Bulliu les patates amb la pell. Un cop cuites deixeu-les
refredar, peleu-les i reserveu-les. Lamineu els alls, poseu-los en una paella
amb l’oli fred i coeu-los fins que comencin a agafar color daurat. Traieu els
alls de la paella i reserveu-los. Talleu les potes de pop en llesques petites i
fregiu-les uns cinc minuts amb el mateix oli on teníeu els alls i després
traieu el pop de l’oli i reserveu-lo. Talleu les patates i amb l’ajut d’una
forquilla o un passapuré aixafeu-les. Rectifiqueu de sal i pebre,
empolsineu-les amb pebre vermell i emulsioneu-les amb una part de l'oli que heu
fet servir per fregir el pop i els alls, fins que tinguin una textura de puré
cremós però espès. Amb la resta de l’oli, l’ou, els alls i un polsim de sal,
feu una maionesa. Ara aneu per muntar els timbals. Podeu fer servir un motlle o
fer-ho dins d’una cassoleta o plat fondo. Feu un fons de parmentier de patata,
al damunt poseu-hi una capa de talls de pop, una altra de patata, i per acabar
cobriu-ho amb la maionesa. Gratineu-ho fins que agafi color daurat i serviu-ho
calent.
RECOMANACIONS:
Podeu fer servir les patates que més us agradin, però jo
les faig servir del Bufet o Kennebec. Les trobo més gustoses i consistents.
El pebre vermell, dolç, però una mica de pebre picant hi
queda molt bé.
Si les patates i el pop són freds quan vulgueu muntar el
plat, feu-ho igual però abans d’encendre el gratinador, escalfeu-ho tot plegat
i després gratineu-ho.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada