TIMBAL GRATINAT DE POP AMB PARMENTIER

 

TIMBAL GRATINAT DE POP AMB PARMENTIER


El pop amb patates en qualsevol de les seves variants sempre té garantia d’èxit, tasteu aquesta i en quedareu molt satisfets.

 

INGREDIENTS:

  •   Tres o quatre patates
  •   Dues o tres potes de pop cuites
  •   4 grans d’all
  •   Un got d’oli d’oliva
  •   Sal i pebre negre
  •   Pebre vermell dolç fumat
  •   1 Ou

 

ELABORACIÓ:

Bulliu les patates amb la pell. Un cop cuites deixeu-les refredar, peleu-les i reserveu-les. Lamineu els alls, poseu-los en una paella amb l’oli fred i coeu-los fins que comencin a agafar color daurat. Traieu els alls de la paella i reserveu-los. Talleu les potes de pop en llesques petites i fregiu-les uns cinc minuts amb el mateix oli on teníeu els alls i després traieu el pop de l’oli i reserveu-lo. Talleu les patates i amb l’ajut d’una forquilla o un passapuré aixafeu-les. Rectifiqueu de sal i pebre, empolsineu-les amb pebre vermell i emulsioneu-les amb una part de l'oli que heu fet servir per fregir el pop i els alls, fins que tinguin una textura de puré cremós però espès. Amb la resta de l’oli, l’ou, els alls i un polsim de sal, feu una maionesa. Ara aneu per muntar els timbals. Podeu fer servir un motlle o fer-ho dins d’una cassoleta o plat fondo. Feu un fons de parmentier de patata, al damunt poseu-hi una capa de talls de pop, una altra de patata, i per acabar cobriu-ho amb la maionesa. Gratineu-ho fins que agafi color daurat i serviu-ho calent.

 

RECOMANACIONS:

Podeu fer servir les patates que més us agradin, però jo les faig servir del Bufet o Kennebec. Les trobo més gustoses i consistents.

El pebre vermell, dolç, però una mica de pebre picant hi queda molt bé.

Si les patates i el pop són freds quan vulgueu muntar el plat, feu-ho igual però abans d’encendre el gratinador, escalfeu-ho tot plegat i després gratineu-ho.

 

Comentaris

Les més populars