BOLA DE POMA I FULL
BOLA
DE POMA I FULL
Una
presentació original d’un clàssic com és la poma al forn.
INGREDIENTS:
ü Una
placa de full
ü Una
poma reineta
ü Una
cullerada de mató
ü Una
cullerada de melmelada de maduixa
ü Ou
i sucre
ELABORACIÓ:
Peleu
la poma i buideu-li el cor. Reserveu un
trosset del cor per tapar l’extrem inferior.
Ompliu la meitat del forat amb mató i acabeu-la d’omplir amb la
melmelada de maduixa. Poseu la poma amb
cura de que no es desmunti damunt la placa de full, i emboliqueu-la totalment
fent un farcell. Pinteu amb ou batut
tota la bola. Empolsineu-la amb sucre
pel damunt. Coeu-ho al forn durant 30
minuts a 180º. Un cop cuit, deixeu-ho
refredar i ja la podeu servir.
RECOMANACIONS:
El
farcit de la poma el podeu variar segons el que més us agradi, però la
combinació del mató amb alguna melmelada queda molt bé.
Jo he
fet servir poma reineta per la seva excel·lent qualitat, però evidentment,
podeu fer servir el tipus de poma que més us agradi.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada