BOLA DE POMA I FULL


BOLA DE POMA I FULL
 

Una presentació original d’un clàssic com és la poma al forn.

INGREDIENTS:

ü  Una placa de full
ü  Una poma reineta
ü  Una cullerada de mató
ü  Una cullerada de melmelada de maduixa
ü  Ou i sucre

ELABORACIÓ:

Peleu la poma i buideu-li el cor.  Reserveu un trosset del cor per tapar l’extrem inferior.  Ompliu la meitat del forat amb mató i acabeu-la d’omplir amb la melmelada de maduixa.  Poseu la poma amb cura de que no es desmunti damunt la placa de full, i emboliqueu-la totalment fent un farcell.  Pinteu amb ou batut tota la bola.  Empolsineu-la amb sucre pel damunt.  Coeu-ho al forn durant 30 minuts a 180º.  Un cop cuit, deixeu-ho refredar i ja la podeu servir.

RECOMANACIONS:

El farcit de la poma el podeu variar segons el que més us agradi, però la combinació del mató amb alguna melmelada queda molt bé.
Jo he fet servir poma reineta per la seva excel·lent qualitat, però evidentment, podeu fer servir el tipus de poma que més us agradi.

Comentaris

Les més populars