CASSOLA DE XAI AMB CURRI
CASSOLA DE XAI AMB CURRI
El
curri és una barreja d’espècies i com tot ingredient de la cuina tradicional té
mil receptes. Avui farem servir un preparat, però si el voleu fer vosaltres,
segur que en trobareu moltes fórmules,
amb més o menys quantitat de picant.
INGREDIENTS:
- 4
braons de xai
- 3
cebes de figueres
- 3
patates kennebec
- La
polpa de dos tomàquets ratllats
- 3
grans d’all
- Un
bon grapat d’ametlles crues i pelades
- 4
Cullerades de preparat de curri
- 1
canonet de canyella
- farina
-
Oli d’oliva, sal i pebre
ELABORACIÓ:
Desosseu
els braons i talleu la carn a daus de mossegada i reserveu-la. Peleu i talleu
les cebes a juliana i reserveu-la. Peleu i esberleu les patates a talls mitjans
i també reserveu-les.
Prepareu
una cassola amb un bon raig d’oli i fregiu la ceba a foc suau fins que estigui
transparent. Traieu-la de la cassola i reserveu-la. Salpebreu el xai,
enfarineu-lo i fregiu-lo amb el mateix oli de la ceba. Quan estigui daurat, afegiu-hi el curri. Remeneu-ho una mica i
incorporeu-hi la ceba, els alls pelats i aixafats, el tomàquet i les ametlles. Remeneu-ho
una mica. Afegiu-hi el canonet de canyella i cobriu-ho tot amb aigua. Rectifiqueu
de sal i pebre i deixeu-ho coure a foc
suau uns 7 minuts. I ja es pot menjar
RECOMANACIONS:
Al
final de la cocció podeu desgreixar una mica l’oli que suri. Sempre és millor.
He
fet servir patates kennebec, perquè aguanten bé les coccions llargues, també
van molt be les del Bufet.
També
podeu substituir l’aigua per brou vegetal, però que no sigui gaire fort de gust.
Com
tots els estofats guanyen amb una mica de repòs.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada