CASSOLA DE XAI AMB CURRI

 

CASSOLA DE  XAI AMB CURRI

El curri és una barreja d’espècies i com tot ingredient de la cuina tradicional té mil receptes. Avui farem servir un preparat, però si el voleu fer vosaltres, segur  que en trobareu moltes fórmules, amb més o menys quantitat de picant.

 

INGREDIENTS:

  •   4 braons de xai
  •   3 cebes de figueres
  •   3 patates kennebec
  •   La polpa de dos tomàquets ratllats
  •   3 grans d’all
  •   Un bon grapat d’ametlles crues i pelades
  •   4 Cullerades de preparat de curri
  •   1 canonet de canyella
  •   farina
  •  
     
    Oli d’oliva, sal i pebre

 

ELABORACIÓ:

Desosseu els braons i talleu la carn a daus de mossegada i reserveu-la. Peleu i talleu les cebes a juliana i reserveu-la. Peleu i esberleu les patates a talls mitjans i també reserveu-les.

Prepareu una cassola amb un bon raig d’oli i fregiu la ceba a foc suau fins que estigui transparent. Traieu-la de la cassola i reserveu-la. Salpebreu el xai, enfarineu-lo i fregiu-lo amb el mateix oli de la ceba. Quan estigui daurat,  afegiu-hi el curri. Remeneu-ho una mica i incorporeu-hi la ceba, els alls pelats i aixafats, el tomàquet i les ametlles. Remeneu-ho una mica. Afegiu-hi el canonet de canyella i cobriu-ho tot amb aigua. Rectifiqueu de sal i pebre  i deixeu-ho coure a foc suau uns 7 minuts. I ja es pot menjar

 RECOMANACIONS:

Al final de la cocció podeu desgreixar una mica l’oli que suri. Sempre és millor.

He fet servir patates kennebec, perquè aguanten bé les coccions llargues, també van molt be les del Bufet.

També podeu substituir l’aigua per brou vegetal, però que no sigui gaire fort de gust.

Com tots els estofats guanyen amb una mica de repòs.

Comentaris

Les més populars