ESPATLLA DE CABRIT AL FORN
ESPATLLA DE CABRIT AL FORN
Podem anar practicant amb els plats que poden estar a taula les properes festes.
INGREDIENTS:
- 4
espatlletes de cabrit
- 2
cebes
- 3
patates
- 4
tomàquets de sucar
- ½
cabeça d’alls
- 1
got de Conyac
- 1
got de brou vegetal
- Oli
- Sal
i Pebre
ELABORACIÓ:
Netegeu de
greix, si cal, les espatlletes, salpebreu-les i poseu-les en una safata que
pugui anar al forn. Poseu-hi també la ceba tallada a juliana, els tomàquets
nets i tallats per la meitat, i els alls amb un tall a la pela. Salpebreu-ho
una mica i ruixeu-ho tot amb un bon raig d’oli. Poseu-ho a la part central del
forn, preescalfat a 160° i només encès per la part de baix. Quan porti una hora
incorporeu-hi el conyac i el brou vegetal, i continueu la cocció. Mentre es fa
la carn peleu les patates i talleu-les a grills. Fregiu-les amb força oli i
reserveu-les després de passar-les per paper de cuina per treure l’excés d’oli.
Quan la carn
porti 1 hora i mitja al forn, incorporeu-hi les patates i continueu la cocció.
Dues hores després d'iniciar la cocció enceneu també el gratinador i coeu-ho
fins que la carn agafi color daurat. I ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Com sempre
que parlem de forns, tots són diferents i cal que vigileu els temps de cocció.
A més cal que de tant en tant gireu la carn i la ruixeu amb el seu propi suc.
Podeu
afegir-hi algunes herbes aromàtiques com la farigola o el romaní, que segur que
quedaran molt bé, en tot cas les incorporeu amb les patates.
Quan fregiu
les patates, no cal que quedin cuites del tot perquè després s’acabaran de
coure al forn.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada