MUSCLOS DE ROCA GRATINATS
MUSCLOS DE ROCA GRATINATS
Una preparació molt popular a les zones del Vallespir i Rosselló que cal
tenir present.
INGREDIENTS:
Per als musclos al vapor
- 2 kg. de musclos de roca
- 1 raig de vi blanc
- 2 fulles de llorer
- 1 tall de llimona
- Julivert fresc
- 1 raig d’oli d’oliva
Per a la maionesa d’all:
- 1 ou
- 2 grans d’all
- 1 got d’oli
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Netegeu els musclos i coeu-los al vapor.
Poseu tots els ingredients en una cassola, tapeu-la i coeu-ho a foc
mitjà fins que els musclos estiguin oberts i cuits. Deixeu-los refredar, retireu una de les
valves i reserveu la que té el musclo.
Prepareu la maionesa d’all:
escaliveu els grans d’all durant un minut al microones a potència
màxima. Peleu-los i poseu-los en un got
de batedora amb l’ou, l’oli, la sal i el pebre.
Feu la maionesa.
Col·loqueu els musclos, de cara enlaire, en una safata. Poseu una mica de maionesa d’all damunt de
cada musclo i gratineu-ho. Un cop
estigui daurat, es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Aquesta maionesa per a gratinar, es pot fer servir també per gratinar
qualsevol altre marisc.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada