MUSCLOS DE ROCA GRATINATS


MUSCLOS DE ROCA GRATINATS


Una preparació molt popular a les zones del Vallespir i Rosselló que cal tenir present.

INGREDIENTS:

Per als musclos al vapor

  •         2 kg. de musclos de roca
  •         1 raig de vi blanc
  •         2 fulles de llorer
  •         1 tall de llimona
  •         Julivert fresc
  •         1 raig d’oli d’oliva

Per a la maionesa d’all:

  •         1 ou
  •         2 grans d’all
  •         1 got d’oli
  •         Sal i pebre


ELABORACIÓ:

Netegeu els musclos i coeu-los al vapor.  Poseu tots els ingredients en una cassola, tapeu-la i coeu-ho a foc mitjà fins que els musclos estiguin oberts i cuits.  Deixeu-los refredar, retireu una de les valves i reserveu la que té el musclo. 
Prepareu la maionesa d’all:  escaliveu els grans d’all durant un minut al microones a potència màxima.  Peleu-los i poseu-los en un got de batedora amb l’ou, l’oli, la sal i el pebre.  Feu la maionesa.
Col·loqueu els musclos, de cara enlaire, en una safata.  Poseu una mica de maionesa d’all damunt de cada musclo i gratineu-ho.  Un cop estigui daurat, es pot menjar.

RECOMANACIONS:

Aquesta maionesa per a gratinar, es pot fer servir també per gratinar qualsevol altre marisc.



Comentaris

Les més populars