GALTES DE PORC A L’OPORTO
GALTES DE PORC A L’OPORTO
Una
original i saborosa recepta per un plat tan nostre com són les galtes de porc.
INGREDIENTS:
ü 4
galtes de porc
ü 2
gots de vi d’Oporto
ü 2
gots d’aigua
ü 2
cebes
ü 5
alls
ü un
parell de fulles de llorer
ü Oli,
sal i pebre
ELABORACIÓ:
Poseu un bon raig d’oli en una cassola prou fonda i
quan estigui calent fregiu a foc ràpid les galtes, que ja tindreu salpebrades,
fins que estiguin daurades per totes les bandes.
Un cop
fetes, les traieu de la cassola i afegiu a l’oli el vi d’oporto. El flamegeu
perquè perdi l’alcohol i després poseu a dins la cassola la ceba i els alls,
tot tallat petit, les galtes, els gots d’aigua i les fulles de llorer.
Tapeu
la cassola i la feu bullir a foc lent un mínim d’una hora.
Destapeu
la cassola, rectifiqueu de sal i pebre i poseu el foc més fort fins que la
salsa estigui reduïda i amb una textura més espessa, anant amb cura de que no
es cremi. I ja es pot menjar.
RECOMANACIONS
Aquesta
recepta també es pot fer amb galtes de vedella.
Queda
molt bé acompanyar el plat amb una mica d’arròs bullit i julivert picat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada