GALTES DE PORC A L’OPORTO


GALTES DE PORC A L’OPORTO

Una original i saborosa recepta per un plat tan nostre com són les galtes de porc.

INGREDIENTS:

ü  4 galtes de porc
ü  2 gots de vi d’Oporto
ü  2 gots d’aigua
ü  2 cebes
ü  5 alls
ü  un parell de fulles de llorer
ü  Oli, sal i pebre

ELABORACIÓ:

Poseu  un bon raig d’oli en una cassola prou fonda i quan estigui calent fregiu a foc ràpid les galtes, que ja tindreu salpebrades, fins que estiguin daurades per totes les bandes.
Un cop fetes, les traieu de la cassola i afegiu a l’oli el vi d’oporto. El flamegeu perquè perdi l’alcohol i després poseu a dins la cassola la ceba i els alls, tot tallat petit, les galtes, els gots d’aigua i les fulles de llorer.
Tapeu la cassola i la feu bullir a foc lent un mínim d’una hora.
Destapeu la cassola, rectifiqueu de sal i pebre i poseu el foc més fort fins que la salsa estigui reduïda i amb una textura més espessa, anant amb cura de que no es cremi. I ja es pot menjar.

RECOMANACIONS 

Aquesta recepta també es pot fer amb galtes de vedella.
Queda molt bé acompanyar el plat amb una mica d’arròs bullit i julivert picat. 






Comentaris

Les més populars