CIVET DE SENGLAR
CIVET DE SENGLAR
Sens
dubte els civets són la tècnica tradicional de cocció de carns de caça més
espectacular i que fa les delícies dels amants d’aquests tipus de carn.
INGREDIENTS:
ü 2 kg de porc senglar tallat a daus mitjans
ü 4 cebes
ü 4 pastanagues
ü 1 branca d’api
ü 4 porros
ü 2 cabeces d’all
ü Farigola, romaní, julivert
ü Sal i pebre
ü Oli d’oliva
ü Vi negre
ü Aigua o brou vegetal
ü Farina
Per a la picada:
ü Ametlles
ü Avellanes
ü Galetes maria o carquinyolis
ü Alls crus
ü Julivert
ü Xocolata negra
ELABORACIÓ:
Talleu
les verdures a daus de mida mitjana i poseu-les en un recipient amb la carn i
cobriu-ho tot amb vi negre. Deixeu-ho
macerar 24 hores tot plegat. Passat
aquest temps, traieu la carn, escorregueu-la i reserveu-la. Feu el mateix amb les verdures, mirant de conservar
el vi. Salpebreu i enfarineu la carn i
fregiu-la en una paella amb força oli.
Reserveu-la. En el mateix oli,
fregiu les verdures. Un cop estiguin
cuites, poseu-les en una cassola i afegiu-hi el vi de la maceració. Deixeu reduir el vi durant uns 10
minuts. Passat aquest temps, passeu les
verdures per un colador xinès, amb la finalitat de deixar el vi net de
verdures, però que conservi tot el gust.
En una cassola poseu la carn, el vi i aigua o brou vegetal fins cobrir
tota la carn. Coeu-ho tot plegat fins
que la carn estigui tendra, aproximadament unes tres hores. Mentre es cou, prepareu una picada amb els
ingredients que s’han relacionat. Quan
veieu que la carn està pràcticament cuita, afegiu-la a la cassola. Deixeu-ho coure tot plegat uns 10 minuts més,
i ja està a punt de menjar.
El
civet és ideal per a carns d’animals grans de cacera, com l’isard, la cabra o
el cérvol.
Es
pot acompanyar amb patates, bolets, cebes o fruits secs. Fins i tot amb fruites fresques com la poma.
A
molts llocs, la maceració es fa amb aigua o amb llet, fins i tot barrejant vi i
llet.
Amb
totes aquestes variacions, sempre té uns resultats excel·lents.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada