CIVET DE SENGLAR


CIVET DE SENGLAR


Sens dubte els civets són la tècnica tradicional de cocció de carns de caça més espectacular i que fa les delícies dels amants d’aquests tipus de carn.

INGREDIENTS:

ü  2 kg de porc senglar tallat a daus mitjans
ü  4 cebes
ü  4 pastanagues
ü  1 branca d’api
ü  4 porros
ü  2 cabeces d’all
ü  Farigola, romaní, julivert 
ü  Sal i pebre
ü  Oli d’oliva
ü  Vi negre
ü  Aigua o brou vegetal
ü  Farina

Per a la picada:

ü  Ametlles
ü  Avellanes
ü  Galetes maria o carquinyolis
ü  Alls crus
ü  Julivert
ü  Xocolata negra

ELABORACIÓ:

Talleu les verdures a daus de mida mitjana i poseu-les en un recipient amb la carn i cobriu-ho tot amb vi negre.  Deixeu-ho macerar 24 hores tot plegat.  Passat aquest temps, traieu la carn, escorregueu-la i reserveu-la.  Feu el mateix amb les verdures, mirant de conservar el vi.  Salpebreu i enfarineu la carn i fregiu-la en una paella amb força oli.  Reserveu-la.  En el mateix oli, fregiu les verdures.  Un cop estiguin cuites, poseu-les en una cassola i afegiu-hi el vi de la maceració.  Deixeu reduir el vi durant uns 10 minuts.  Passat aquest temps, passeu les verdures per un colador xinès, amb la finalitat de deixar el vi net de verdures, però que conservi tot el gust.  En una cassola poseu la carn, el vi i aigua o brou vegetal fins cobrir tota la carn.  Coeu-ho tot plegat fins que la carn estigui tendra, aproximadament unes tres hores.  Mentre es cou, prepareu una picada amb els ingredients que s’han relacionat.  Quan veieu que la carn està pràcticament cuita, afegiu-la a la cassola.  Deixeu-ho coure tot plegat uns 10 minuts més, i ja està a punt de menjar.

El civet és ideal per a carns d’animals grans de cacera, com l’isard, la cabra o el cérvol.
Es pot acompanyar amb patates, bolets, cebes o fruits secs.  Fins i tot amb fruites fresques com la poma.
A molts llocs, la maceració es fa amb aigua o amb llet, fins i tot barrejant vi i llet.
Amb totes aquestes variacions, sempre té uns resultats excel·lents. 

Comentaris

Les més populars