GASPATXO


GASPATXO


Un clàssic de la cuina d’estiu, ideal per a lluitar contra la calor i tot i venir d’Andalusia, s’ha fet un lloc importat a les nostres cuines.

INGREDIENTS:

ü  1 kg de tomàquets madurs
ü  6 pebrots verds del tipus italià
ü  3 grans d’all
ü  1 ceba grossa
ü  200 gr. de molla de pa
ü  10 cullerades d’oli d’oliva
ü  15 cullerades de vinagre
ü  1 cullerada de pebre vermell
ü  1 culleradeta de pebre negre mòlt
ü  3 fulles d’enciam
ü  6 gotes de tabasco
ü  3 l. d’aigua

ELABORACIÓ:

Renteu les verdures, i poseu en un bol gran el tomàquets tallats a daus, els pebrots nets de granes i també tallats a daus, els grans d’all pelats, la ceba pelada i tallada i les fulles d’enciam. Afegiu-hi l’aigua, l’oli, la meitat del vinagre, el pebre vermell, el pebre negre i el tabasco i amb una batedora mecànica tritureu-ho el més fi possible.
Passeu la barreja per un colador xinès per acabar-la d’afinar i incorporeu-hi la molla de pa.  Deixeu-la uns tres o quatre minuts perquè s’infli i desprès tritureu-ho tot amb la batedora.
Ajusteu, el punt de sal i de vinagre i si cal d’alguna espècie fins que sigui del vostre a grat i serviu-lo ben fred.

 RECOMANACIONS:

S’acostuma a acompanyar amb tallets petits de pebrot, ceba, tomàquet, etc., uns dauets de pa fregit o torrat al forn.
Com totes les receptes tradicionals podeu trobar una infinitat de variacions, amb cogombre, sense alls,....  Totes són formidables  per a un bon àpat d’estiu. 



Comentaris

Les més populars