GASPATXO
GASPATXO
Un clàssic de la cuina d’estiu, ideal per a lluitar
contra la calor i tot i venir d’Andalusia, s’ha fet un lloc importat a les
nostres cuines.
INGREDIENTS:
ü 1 kg de tomàquets madurs
ü 6 pebrots verds del tipus italià
ü 3 grans d’all
ü 1 ceba grossa
ü 200 gr. de molla de pa
ü 10 cullerades d’oli d’oliva
ü 15 cullerades de vinagre
ü 1 cullerada de pebre vermell
ü 1 culleradeta de pebre negre mòlt
ü 3 fulles d’enciam
ü 6 gotes de tabasco
ü 3 l. d’aigua
ELABORACIÓ:
Renteu les verdures, i poseu en un bol gran el
tomàquets tallats a daus, els pebrots nets de granes i també tallats a daus,
els grans d’all pelats, la ceba pelada i tallada i les fulles d’enciam.
Afegiu-hi l’aigua, l’oli, la meitat del vinagre, el pebre vermell, el pebre
negre i el tabasco i amb una batedora mecànica tritureu-ho el més fi possible.
Passeu la barreja per un colador xinès per acabar-la
d’afinar i incorporeu-hi la molla de pa. Deixeu-la uns tres o quatre minuts perquè
s’infli i desprès tritureu-ho tot amb la batedora.
Ajusteu, el punt de sal i de vinagre i si cal
d’alguna espècie fins que sigui del vostre a grat i serviu-lo ben fred.
RECOMANACIONS:
S’acostuma a acompanyar amb tallets petits de
pebrot, ceba, tomàquet, etc., uns dauets de pa fregit o torrat al forn.
Com totes les receptes tradicionals podeu trobar
una infinitat de variacions, amb cogombre, sense alls,.... Totes són formidables per a un bon àpat d’estiu.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada