TONYINA EN ESCABETX


TONYINA EN ESCABETX



L’escabetx és un sistema de conservació d’aliments ideal per el bon temps, el podem menjar fred o tebi, però sempre és molt bo i ens possibilita cuinar un dia i menjar tranquil·lament uns dies després.
El mes conegut de tots és sens dubte el de tonyina, malgrat el mercat està ple de llaunes d’aquest escabetx, avui explicarem com fer-ho nosaltres i sens dubte el gust és molt diferent.

INGREDIENTS:

ü   500 gr. de tonyina fresca
ü  1 cabeça d’alls
ü  2 pastanagues
ü  1 porro
ü  1 ceba
ü  2 gots d’oli d’oliva
ü  2 gots de vinagre de vi
ü  2 cullerades de pebre vermell dolç
ü  Farina
ü  Farigola, romaní, i julivert  fresc
ü  2 fulles de llorer
ü  Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Poseu una cassola al foc amb l’oli, quan estigui calent hi fregiu la tonyina, salpebrada i enfarinada. Quan la tonyina estigui daurada la retireu i la reserveu. En el mateix oli hi tireu el porro, la ceba i la pastanaga tallats petit, feu un petit tall a cada gra d’all i poseu-los a la cassola amb pell i tot.  Coeu tot plegat uns 5 minuts, després incorporeu el pebre vermell, les herbes (julivert, farigola, romaní i llorer) i aneu remenant.   Per acabar  torneu a posar-hi la tonyina, hi tireu el vinagre i la mateixa quantitat d’aigua que de vinagre procurant que quedi la tonyina coberta.
Sols falta coure tot plegat uns 10 minuts i ja el teniu fet.
Ho deixeu refredar abans de menjar-ho.

 RECOMANACIONS:

L’escabetx ens pot aguantar molt be 5 o 6 dies i a més, quants més dies té, més gustós queda.
El podeu servir amb amanides o bé sol i acompanyat amb les verduretes de l’escabetx.

Comentaris

Les més populars