TONYINA EN ESCABETX
TONYINA EN ESCABETX
L’escabetx
és un sistema de conservació d’aliments ideal per el bon temps, el podem menjar
fred o tebi, però sempre és molt bo i ens possibilita cuinar un dia i menjar
tranquil·lament uns dies després.
El mes
conegut de tots és sens dubte el de tonyina, malgrat el mercat està ple de
llaunes d’aquest escabetx, avui explicarem com fer-ho nosaltres i sens dubte el
gust és molt diferent.
INGREDIENTS:
ü 500 gr. de tonyina fresca
ü 1
cabeça d’alls
ü 2
pastanagues
ü 1
porro
ü 1
ceba
ü 2
gots d’oli d’oliva
ü 2
gots de vinagre de vi
ü 2
cullerades de pebre vermell dolç
ü Farina
ü Farigola,
romaní, i julivert fresc
ü 2
fulles de llorer
ü Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Poseu
una cassola al foc amb l’oli, quan estigui calent hi fregiu la tonyina,
salpebrada i enfarinada. Quan la tonyina estigui daurada la retireu i la
reserveu. En el mateix oli hi tireu el porro, la ceba i la pastanaga tallats
petit, feu un petit tall a cada gra d’all i poseu-los a la cassola amb pell i
tot. Coeu tot plegat uns 5 minuts,
després incorporeu el pebre vermell, les herbes (julivert, farigola, romaní i
llorer) i aneu remenant. Per
acabar torneu a posar-hi la tonyina, hi
tireu el vinagre i la mateixa quantitat d’aigua que de vinagre procurant que
quedi la tonyina coberta.
Sols
falta coure tot plegat uns 10 minuts i ja el teniu fet.
Ho
deixeu refredar abans de menjar-ho.
RECOMANACIONS:
L’escabetx
ens pot aguantar molt be 5 o 6 dies i a més, quants més dies té, més gustós
queda.
El
podeu servir amb amanides o bé sol i acompanyat amb les verduretes de
l’escabetx.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada