PINXO TEBI DE MELMELADA D’ALBERGÍNIA, PEBROT ESCALIVAT I OU FERRAT DE GUATLLA
PINXO TEBI DE MELMELADA D’ALBERGÍNIA, PEBROT ESCALIVAT I OU FERRAT DE GUATLLA
Aprofitarem per
explicar com fer la deliciosa melmelada d’albergínia
INGREDIENTS:
Per la melmelada d’albergínia
ü 1 kg d’albergínia escalivada
ü ½ kg de sucre
ü El suc d’una
llimona
ü Una culleradeta de
canyella en pols
Per el pinxo
ü Llesques de pa de
baguette
ü Melmelada
d’albergínia
ü Pebrots vermell
escalivats
ü Ous de guatlla
ELABORACIÓ:
Primer
feu la melmelada. Poseu l’albergínia en una cassola amb la resta d’ingredients
(el sucre, la canyella i el suc de llimona). Si l’albergínia està molt eixuta, poseu-hi una
mica d’aigua, si està acabada d’escalivar sempre es millor i el que podeu posar
és el suc de la mateixa albergínia. Coeu-ho
a foc mitjà remenant tot sovint fins que veieu que el sucre caramel·litza i agafa un color més fosc i textura de
melmelada. Ja ho podeu deixar refredar.
Per
muntar el pinxo, torreu les llesques de pa, poseu al damunt una cullerada de
melmelada, a sobre un bon tall de pebrot escalivat, i per acabar, un ou ferrat
de guatlla. Ho podeu empolsinar amb una
mica de pebre vermell dolç.
RECOMANACIONS:
També
es pot fer amb pebrot del piquillo. Té
un sabor més potent.
Quan
feu melmelada, aconsello que en feu més quantitat, ja que segur que la menjareu
de moltes altres formes.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada