PINXO TEBI DE MELMELADA D’ALBERGÍNIA, PEBROT ESCALIVAT I OU FERRAT DE GUATLLA


PINXO TEBI DE MELMELADA D’ALBERGÍNIA, PEBROT ESCALIVAT I OU FERRAT DE GUATLLA



Aprofitarem per explicar com fer la deliciosa melmelada d’albergínia

INGREDIENTS:

Per la melmelada d’albergínia

ü  1 kg d’albergínia escalivada
ü  ½ kg de sucre
ü  El suc d’una llimona
ü  Una culleradeta de canyella en pols

Per el pinxo

ü  Llesques de pa de baguette
ü  Melmelada d’albergínia
ü  Pebrots vermell escalivats
ü  Ous de guatlla

ELABORACIÓ:

Primer feu la melmelada. Poseu l’albergínia en una cassola amb la resta d’ingredients (el sucre, la canyella i el suc de llimona).  Si l’albergínia està molt eixuta, poseu-hi una mica d’aigua, si està acabada d’escalivar sempre es millor i el que podeu posar és el suc de la mateixa albergínia.  Coeu-ho a foc mitjà remenant tot sovint fins que veieu que el sucre caramel·litza  i agafa un color més fosc i textura de melmelada.  Ja ho podeu deixar refredar.

Per muntar el pinxo, torreu les llesques de pa, poseu al damunt una cullerada de melmelada, a sobre un bon tall de pebrot escalivat, i per acabar, un ou ferrat de guatlla.  Ho podeu empolsinar amb una mica de pebre vermell dolç.

RECOMANACIONS:

També es pot fer amb pebrot del piquillo.  Té un sabor més potent.
Quan feu melmelada, aconsello que en feu més quantitat, ja que segur que la menjareu de moltes altres formes.

Comentaris

Les més populars